Özgür Gündem gazetesindeki nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasında yer aldığı için tutuklanan akademisyen Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci Erol Önderoğlu’nun dün tahliye edilmesinin ardından bugün de yazar Ahmet Nesin tahliye edildi.

Silivri Cezaevi’nden tahliye olan Nesin, ilk açıklamayı kişisel Twitter hesabı üzerinden yaparak kendisine destek verenlere teşekkür etti.
https://twitter.com/Ahmetaz57/status/748866588779155458
‘Terör örgütü propagandası’ gerkeçesiyle tutuklanmışlardı
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Prof. Dr. Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin ‘terör örgütü propagandası yaptıkları’ gerekçesiyle iki hafta önce hafta tutuklanmıştı.
Üç isim dışında aynı nöbeti tutan Prof. Dr. Beyza Üstün ve İnan Kızılkaya hakkında iki yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istenmişti.