Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İran’dan ateşlenen bir füzeyi Doğu Akdeniz’de NATO’nun düşürdüğünü duyurdu.

MSB 4 Mart’ta NATO’nun İran’dan ateşlenip Türkiye’ye yönelen balistik mühimmatı düşürdüğünü duyurmuştu. Mühimmatın parçası Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşmüştü. 9 Mart’ta bir füze daha NATO tarafından düşürülmüş parçaları Gaziantep’e düşmüştü.
Bugün gece yarısı (13 Mart) DW’nin haberine göre ABD ordusunun bulunduğu İncirlik Üssü’nden siren sesleri duyuldu.
Sosyal medyada da çok sayıda kullanıcı Adana’da siren ve patlama sesi duyulduğunu iddia etti. 03.30 civarında üsteki sirenlerin yaklaşık beş dakika boyunca çaldığı öne sürüldü.
MSB şu açıklamayı yayınladı:
“İran’dan ateşlenip Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmat, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirilmiştir.
Ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm tedbirler kararlılıkla ve tereddütsüz bir şekilde alınmakta, olayın bütün boyutlarıyla aydınlatılması için ilgili ülkeyle görüşülmektedir.
Milli güvenliğimiz öncelenerek bölgedeki tüm gelişmeler dikkatle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.”