Midillili şair Sappho'nun İskenderiye'de bulunan iki yeni şiiri bu akşam Açık Radyo'da seslendirilecek

 

Mayıs ayından beri Açık Radyo’daki, ‘Açık Dergi’ programı içinde süren Lesvoslu (Midillili) lirik şair Sappho’ya adanmış özel köşede, bugün saat 18.00-19.00 arasında şairin yeni ortaya çıkan ve henüz yayımlanmamış iki yeni şiirinden biri olan ‘Yaşlılık’ seslendirilecek.

sappho
Yunanistan asıllı müzisyen ve şair Vassiliki Papageorgiou’nun Türkçe’ye çevirdiği metin, Papageorgiou ile Sumru Ağıryürüyen tarafından seslendirilecek. Orçun Baştürk tarafından da her bir şiire özel beste hazırlandı.

Sappho’nun 13 şiiri bugüne kadar Papageorgiou tarafından bu radyo yayınına özel olarak Türkçe’ye baştan çevrildi. Yeni ortaya çıkan iki şiir ‘Yaşlılık’ ve ‘Kardeşler’ İskenderiye’deki papirüslerde son 10 yıl içerisinde bulundu.

94.9 frekansındaki Açık Radyo internet üzerinden bu adresten dinlenebilir.

Bulunan iki şiirden kesitler

“sizin için, menekşe göğüslü esin perilerinin güzel hediyeleri, kızlar,
hevesle çalın tınlamayı seven billur sesli Chelysi”

(Yaşlılık)

(…) Gerisini de
tanrıların takdirine bırakalım;
fırtınanın hemen ardı dinginliktir çünkü”

(Kardeşler)