Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un aktardığına göre ülke genelinde sıcaklık 6 ila 12 derece daha artacak.

Bakanın aktardığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre bazı il merkezlerinde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:
- Ankara: 37 derece
- İstanbul: 36 derece
- İzmir: 40 derece
- Konya: 37 derece
- Edirne: 42 derece
- Bursa: 39 derece
- Aydın: 44 derece
- Muğla: 41 derece
- Antalya: 40 derece
- Adana: 39 derece
- Diyarbakır: 45 derece
- Erzurum: 32 derece
- Şanlıurfa: 44 derece

Bakan şunları söyledi konuştu:
“MGM’den verileri aldık. Ülkemiz genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece daha artacak. Sağlığımızı korumak ve muhtemel orman yangınlarının önüne geçmek için her zamankinden daha tedbirli davranmamız gerekiyor.”
Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar, hamileler ve çocuklar dikkatli olmalı. Risk grubundaki vatandaşların, günün en sıcak zamanı 11.00 ila 16.00’da açık alanda bulunmamaları gerekiyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’müzden verileri aldık. Ülkemiz genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece daha artacak.
— Murat KURUM (@murat_kurum) July 18, 2025
Sağlığımızı korumak ve muhtemel orman yangınlarının önüne geçmek için her zamankinden daha tedbirli davranmamız gerekiyor. @meteoroloji_twi pic.twitter.com/EOUKqfSb62