Merkez Bankası yıl sonu dolar kuru beklentisini 22 kuruş artırdı: 3.34 TL

 

Merkez Bankası’nın kasım ayı beklenti anketine göre yıl sonu dolar kuru tahmini 3.12 TL’den 3.34’e yükseltildi.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Hürriyet’in haberine göre Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada yıl sonu dolar kuruyla ilgili, “2016 yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 3.12 TL iken, bu anket döneminde 3.34 TL’ye yükselmiştir. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 3.26 TL ve 3.50 TL olarak gerçekleşmiştir” dendi.

Büyüme beklentisi de geriledi

Bir önceki anket döneminde yüzde 3.2 olan 2016 yılı büyüme beklentisi de yüzde 2.9’a geriledi. 2017 yılı büyüme beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 3,6 ve yüzde 3,3 olarak gerçekleşti.

Cari açık beklentisi yükselişte

2016 yıl cari işlemler açığı beklentisi 300 milyon dolar yükselerek 34 milyar doları bulurken 2017 yılı cari işlemler açığı beklentisi 36.7 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

J.P. Morgan, Türkiye piyasaları için tavsiye notunu düşürdü

Yükselişte hız kesmeyen dolar 3.40’u da geçti

Bakan Elvan’a göre ‘ekonomi tıkırında’: Vatandaşlar döviz satsın

Hükümetin hesabı fena halde şaştı: Dolar 2018 sonu tahmininin bile üstünde

Başdanışman Ertem’in ‘içi rahat’: Doların yükselmesi sağlıklı ekonomimizi gösteriyor

Telaşa mahal yok: Başbakan Yıldırım, ‘Ekonomi ile ilgili zerre sıkıntımız yok’ dedi

Sıkıntı yok: Doların 3 liraya fırlaması iktidarın istediği bir şeymiş