AKP’nin eski Maliye bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Fatih Altaylı’ya ilettiği mesajda Ankara’da yaşadığını, zamanının Londra ve Dubai gibi finans merkezlerinde geçtiğini, sağlığının da yerinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden ekonominin başına getirmek için 20 Mart’ta bir araya geldiği Şimşek ‘aktif siyaseti düşünmediğini’ açıklayarak teklifi reddetmişti.
Şimşek’in sağlık sorunları olduğu ve Britanya’nın başkenti Londra’da çalıştığı şirketlerle sözleşmesi nedeniyle de Türkiye’ye aktif siyaset için gelmeyeceği belirtilmişti.
Fatih Altaylı, Şimşek’in kendisine ilettiği mesajda ailesiyle Ankara’da yaşadığını, iş seyahatlerinden ötürü zamanın büyük bölümünün Londra ve Dubai gibi finans merkezlerinde geçtiğini belirtti. Altaylı, Şimşek’in ‘hafif bir mide ülseri’ dışında bir sağlık probleminin olmadığını söylediğini aktardı.