Konkordatoda bugün: Lojistik firması KSN Nakliyat'a komiser atandı

36 yıldır otomobil yan sanayi parçaları taşımacılığı yapan KSN Nakliyat, banka kredi faizlerindeki yükselişi ve tahsilat sorunlarını gerekçe göstererek konkordato ilan etti.

Fotoğraf: KSN Lojistik

Kur dalgalanmalarından en çok etkilenen sektörlerden lojistikte konkordato ilan eden firmalara bir yenisi eklendi.

Sözcü’den Derin Gökçe’nin haberine göre İzmir merkezli Günaydın Group’un ardından, 1982’de Trabzon’da kurulan ve otomotiv devlerine lojistik destek sağlayan KSN Lojistik A.Ş, Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato ilan etti. Mahkeme Gebze merkezli şirkete üç aylık geçici mühlet kararı vererek üç kişilik geçici komiser heyeti olarak atadı.

Müşterileri kaynaklı tahsilat sorunları olduğunu söyleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Orkun Karayel, “Aslında bu süreci kendi içimizde kapalı devre götürmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi tamamen piyasa koşulları nedeniyle  bazı müşterilerimizde tahsilat problemleri oldu” dedi.

“Biz konkordatoyu  faaliyetlerimizi düzgün devam ettirelim diye ilan ettik”

Bir diğer neden olarak ise banka kredi faizlerini gösteren Orkun şöyle devam etti: “Lojistik piyasasının neredeyse çek vadesiyle çalışan bir piyasadır. Geçmişte yüzde 15’le kullandığımız kredileri bugün yüzde 45’le kullanmaya başladık. Artan maliyetler bizi çok fazla zorlamaya başladı. Bu konkordatonun da iyi niyetli dürüst şirketler için bir avantaj olduğunu da görünce faaliyetlerimize aynı şekilde devam edebilmek ve tedarikçilerimizi de mağdur etmemek için böyle bir karar aldık. Normal faaliyetimizi de aynı şekilde devam ediyoruz.”

Firmada toplam 138 personel çalıştığını söyleyen Karayel, borç ödememek gibi bir niyetlerinin olmadığını da belirtti:  “Biz konkordatoyu  faaliyetlerimizi düzgün devam ettirelim diye ilan ettik. Bankalarla olan borçlarımızı da düzgün bir şekilde yapılandırmak için bu sürece girdik.”

Sıra gıda sektöründe: İlk 500 şirket arasındaki Yörsan’dan konkordato

Bir ‘kamu müteahhiti’ daha: Özler Grup konkordato ilan etti

İki şirket daha konkordato istedi, bir şirket ise süreyi uzattı

Konkordato sağlık sektörüne sıçradı: Biri hastane dört başvuru daha

İnşaat firmalarında domino etkisi: Yarım asırlık Palet İnşaat da konkordato ilan etti

Konkordato sırası Anadolu’da: Finansal krizi aşamayan üç şirket konkordato ilan etti

‘Kişisel konkordato’ ilan eden inşaatçı: Bankalara karşı onur savaşı veriyoruz

Sıra vatandaşta: Ekonomik krizle boğuşan iki kişi konkordatoya başvurdu

Konkordatolu kebapçı Kaşıbeyaz, ‘reis gibi’ konuştu: Bankalar bize savaş açtı

Konkordato sırası ‘kamu müteahhiti’nde: Nafia İnşaat mahkemeye başvurdu

Ceylan İnşaat da konkordato talep etti

Ankara’da piyasaya hakim Hasoğulları Hafriyat konkordato ilan etti

Krizi ihraç etmeye de başladık: 3’üncü köprünün İtalyan ortağından konkordato

Yarım asırlık lojistik devi, konkordato ilan etti

Konkordatoda sıra kebapçıya geldi: Kaşıbeyaz borçlarını ödeyemiyor

Uzmana göre ‘Hiçbir kısıtlama yok’: Borçlu vatandaş da konkordato ilan edebilir

Yarım asırlık tekstil şirketinden konkordato başvurusu

Talep daraldı, üretim azaldı ve… 50 yıllık ambalaj devi Eminiş’ten de konkordato

Ayakkabıcılarda çöküşün son halkası: Yeşil ve Hotiç’in ardından Beta’dan konkordato

Kriz haberleri: Yeşil Kundura konkordato çekti, Bilstore tek markaya yöneldi

Kur artışı vurmuş: 150 mağazalı ayakkabı firması konkordato ilan etti