Ekonomik darboğazı aşamayıp konkordato ilan eden firmalara yenileri eklendi. Bugün Zonguldak ve Kocaeli’nde bulunan iki şirket konkordato isterken, yine Kocaeli’nde bulunan bir şirketin konkordato süresi uzatıldı.

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)
Sözcü’nün haberine göre Zonguldak merkezli Bortruck Lojistik ve Kocaeli merkezli Maya Kırtasiye konkordato başvurusunda bulundu. Kocaeli’inin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Çel-Mer ise konkordato süresini uzattı.
1997’de Hamle Nakliyat markasıyla faaliyete başlayan Bortruck Lojistik, lojistik sektörünün tanınan firmalarından ve 2010’da Borusan Lojistik tarafından ‘Yılın Tedarikçisi’ seçilmişti.
20 yıldır ofis malzemeleri toptancılığı yapan Maya Kırtasiye’nin konkordato süreciyse 25 Eylül 2018 tarihinden itibaren başladı.
1986’da İstanbul Bayrampaşa’da üretime başlayan Çel-Mer Çelik Endüstrisi AŞ ise 95 bin metrekare açık, 30 bin metrekare kapalı alan üzerinde Gebze’de faaliyetini sürdürüyor. İran, Suriye, Lübnan, İsrail, Bulgaristan, Yunanistan ve benzeri komşu ülkelerin yanısıra Almanya Fransa ve İtalya gibi Avrupa ülkelerine de fiilen ihracat gerçekleştiriyor. Şirketin konkordato süresi 27 Eylül 2018 tarihinde iki ay daha uzatıldı.