'Komünist başkan' 2019'da bırakıyor: Mahalle baskısı çok fazla

Dersim’in Ovacık ilçesinin ‘komünist’ belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bir sonraki dönemde aday olmak istemediğini açıkladı.

Maçoğlu, “Özgürlüğüm baskılandı, mahalle baskısı çok fazla. Onun için bir sonraki dönem yoldaşlar ne diyor bilmiyorum ama onlardan rica edeceğim ne olur beni koymayın diyeceğim” dedi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Program neyse uygularız

DHA’nın haberine göre, Anadolu Üniversitesi Düşünce ve Hukuk Kulübü öğrencilerinin düzenlediği ‘Yerel Yönetimler’ konulu söyleşiye katılan Maçoğlu, “Sosyalist siyaseti savunan, ya da kafasındakini, düşündüğünü kuramsal açıdan sokakta yansıtmaya çalışan bir belediye başkanı ya da halk meclisinin altında çalışan bir belediyenin memuru olmak gerçekten de çok büyük mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Maçoğlu, “Bu yıl Ovacık’ta 11 ailenin saman ihtiyacını karşıladık, 78 öğrenciye burs verebilecek duruma geldik. Ben bir programı önemsiyorum. Programın uygulanmasına inanan biriyim. Program neyse bu programı uygularız. Benim dışımda başka bir yoldaşım da gelse o programı uygular” diye konuştu.

Özgürlüğüm baskılandı

Maçoğlu şöyle devam etti: “Ben özgürlüğüme çok düşkün biriyim. Ki Özgürlüğüm baskılandı, mahalle baskısı çok fazla. Onun için bir sonraki dönem yoldaşlar ne diyor bilmiyorum ama onlardan rica edeceğim ne olur beni koymayın diyeceğim.”

‘Komünist başkan’ sözünü tuttu: Ovacık’ın nohut ve fasulyesi 78 öğrenciyi okutuyor

‘Komünist başkan’ Maçoğlu: Biat eden değil, üretime katılan toplum değerli

‘Komünist başkan’ Maçoğlu, Hazine arazisine ekilen ürünleri yoksullara dağıtacak

Tunceli Ovacık’ta bir hayalet dolaşıyor, komünizm hayaleti!

Komünist başkan Ovacık’ı fethetti!

‘Komünist başkan’ Maçoğlu’ndan çocuklara: Bir saat kitap okuyana bir saat bisiklet turu bedava

İlk komünist başkana rağbet büyük: ‘Öcü mü değil mi bakmak istiyorlar’

Komünist başkan Hopa’ya da el attı: İki TIR dolusu yardım, 500 kilo nohut

Komünist başkan bu kez Uludere’deki caminin onarımını üstlendi