• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Kod adı 'Hermes': Boğaziçi öğrenci konseyi başkanı 'FETÖ' itirafçısı oldu iddiası

15/02/2018 11:54

 

Boğaziçi Üniversitesi’nin Öğrenci Temsil Kurulu’nun (ÖTK) üç dönem başkanlığını yapan Mert N. (24) ‘FETÖ’ üyesi olmaktan tutuklandı ve hakkında dava açıldı.

Fotoğraflar: Milliyet


Milliyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, ‘FETÖ itirafçısı’ olan Mert N.’nin telefonunda ‘Bylock’ bulunduğu ve kendisinin sık sık ‘Bylock’a giriş yaptığı öne sürüldü.

İddiaya göre Mert N, irtibatlı olduğu ‘imam’ nitelikli FETÖ elemanını ve Boğaziçi ÖTK’dan sonra  Türkiye Öğrenci Konseyi’ni ele geçirmek için yaptıkları çalışmaları da anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler 4’üncü sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Kasım 2014’ten  Aralık 2017’ye kadar ÖTK başkanı olan Mert N., görevinin devam ettiği 6 Aralık 2017’de ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı. Evinde arama yapıldı, telefonu ve bilgisayarına el konuldu. Yapılan incelemede Mert N.’nin kullandığı ancak amcasının adına kayıtlı telefonda ‘Bylock’ yüklü olduğu ve sık sık giriş yapıldığı öne sürüldü.

Mert N. sorgusunda ‘FETÖ’ ile irtibatlı olduğunu kabul ederek, etkin pişmanlık hükümlerinden faydanlanmak istediğini, bildiklerini anlatacağını söyledi.

İfadesinde ‘FETÖ’ ile ortaokulda tanıştığını, lisede ilişkisinin devam ettiğini daha sonra da örgütün FEM dershanesine gittiğini, sonra da 2012’de Boğaziçi Üniversitesi’nin uluslararası ilişkiler bölümünü kazandığını anlattı.

Mert N.’nin ifadesine göre ilk olarak 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin ÖTK başkanı seçildikten sonra kendisi ilk arayan kişi, ‘FETÖ’ irtibatı olduğu gerekçesiyle daha sonra kapatılan Fatih Üniversitesi’nin Öğrenci Konseyi Başkanı M.E.P oldu. M.E.P ile Mert N., Türkiye Öğrenci Konseyi seçimleri için görüşmeye devam etti.

Kod adı: Hermes

Mert N.’nin ifadesine göre ‘Hermes’ kod adını alarak Bylock’ta M.E.P ile görüşmeye devam etti. İfadede şu şekilde devam edildi: “M.E.P beni örgütün öğrenci konseyi işleriyle ilgilenen Yavuz isimli soyadını bilmediğim kişi ile tanıştırdı. Kıvırcık saçlı, kilolu, 40 yaşlarında biriydi. Türkiye Öğrenci Konseyi seçimlerinde aktif rol almak istiyordu. Ben de Boğaziçi konseyi başkanı olduğum için yakın durdum. Sadece seçim ve öğrenci işleri konuştuk. Kesinlikle örgütsel bir toplantı, sohbet olmadı.”

5 kişilik ‘Bylock’ grubu

Mert N. ifadesinde, “Konsey işleri ile ilgilenen ve örgüt mensubu olduklarını bildiğim Selim ve Enes adlı şahıslar vardı. Bylock grubumuzda E., S., Yavuz, M.E.P ve ben vardık. Gruptakiler Fetullah Gülen’e “Büyüğümüz” diye hitap ediyordu.”

15 Temmuz’da anladım

İfadesinde “Örgütün tehlikeli olduğunu 15 Temmuz sürecinden sonra anladım” diyen Mert N., “16 Temmuz’da bölüm temsilcilerini toplayarak basın açıklaması yaptık ve örgütü kınadık” diye devam etti.

Savcı 15 yıl istedi

Savcılık 13 Aralık 2017’de tutuklanan M.N hakkında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Mert N’nin tutukluluğu devam ediyor.

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Putin İstanbul'a gelmiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın (15 Mayıs) İstanbul’daki barış müzakerelerine katılmayacak.

Türkiye Kupası Galatasaray'ın

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-0 yenen Galatasaray kupanın sahibi oldu. 

ABD, Türkiye'ye 305 milyon dolarlık füze satacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye toplam 305 milyon dolarlık füze satışına onay verildiğini açıkladı.

İlk kez bir hastalığın toplam yükü çıkarıldı: RSV'nin maliyeti 24 milyar lira 

Türkiye’de ilk kez bir hastalığın toplam ekonomik yükü çıkarıldı. Özellikle bebeklerde ağır seyredebilen ve ölümlere yol açabilen respiratuar sinsityal virüsün (RSV) ülkeye toplam maliyeti yaklaşık 24,2 milyar lira. 

İstanbul'da suya yüzde 10 zam

İstanbul’da suya her ay yapılan Tüketici Fiyat Endeksi’yle (TÜFE) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranındaki zam haricinde yüzde 10 zam geldi.

Göre göre katliam: 'Kocam tehdit ediyor' diyen kadın ve kızı iki gün sonra öldürüldü
1 Mayıs'taki 'TOMA kazası'nda bilirkişi: Şoför ve ölen kişi 'eşit kusurlu'

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 752 gündür hapiste

YAZARLAR

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

GÜNÜN 11’İ

Pınar Erişen: İnsanları 'elitist ve seçkinci' diye aşağılamak geri kalmış toplumların ortak hatası

Esfender Korkmaz: Hükümetin sıcak para sevdası geçmezse, ekonomik istikrar hiçbir zaman gelmeyecek

Mustafa Yalçıner: Ortadoğu'ya gezisine rağmen Türkiye'ye gelmiyor ve dışişleri bakanını yolluyor

Fatih Yaşlı: Lozan'la derdi olan diğer aktör Türkiye İslamcılığıdır

Alaattin Aktaş: Merkez Bankası'nın on günde 15 milyar net kayba uğradığını söylemek yanlış olmaz

Yusuf Ziya Cömert: Öcalan DEM'in başına mı geçecek?

Zeynep Aktaş: Altın ve döviz bazlı fonlar portföy dengesi sağlıyor

Recep Genel: Avrupa'da en çok gayrimenkul alan milletler arasında Türkler ön sıralarda

Çiğdem Toker: Şu ana kadar 'terörsüz Türkiye' kavramının demokratik değerleri içerdiğine dair bir emare göremedik

Elif Çakır: Hakikaten de Bahçeli sözünün eri çıktı

Öztin Akgüç: Yabancı sermayenin yararından çok sakıncaları

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×