CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda üç askerin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin hükümeti uyararak, Türkiye’nin çok tehlikeli bir sürece girebileceğini söyledi.

Fotoğraf: DHA
Suriye’deki IŞİD varlığına karşı ÖSO’yla birlikte 93 gün önce başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda Erdal Bolat, Melih Özcan ve Zafer Erüç adlı üç asker yaşamını yitirmiş, 10 asker yaralanmıştı.
Türk Silahlı Kuvvetleri, saldırıda Suriye’yi işaret ederek, şu açıklamayı yapmıştı: “Fırat Kalkanı Harekâtında yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.”
Geçici yayın yasağı getirilen saldırıya ilişkin konuşan CHP lideri, “Genelkurmay’n yaptığı açıklama, Suriye hükümetine ait uçaklarla askerlerimizin vurulduğu şeklinde haber. Bu çok tehlikeli bir kapıya bizi getirebilir. Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye’yi sürükleyebilir. Buradan hükümet yetkililerine sağduyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğim” dedi.
Türkiye’nin bir dönemler bölgede denge unsuru olarak görüldüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, iktidara sağduyulu davranma çağrısında bulundu.