KCK: 'Kobani saldırısını teşvik edenler, 'PYD, IŞİD'ten daha tehlikeli' diyenlerdir'

KCK, IŞİD militanlarının Suriye’nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani’ye yönelik dünkü saldırısında AKP hükümeti başta olmak üzere, IŞİD’i büyütüp destekleyen tüm devletler ve siyasi güçleri sorumlu tuttu.

Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla yapılan açıklamada, “Bu saldırıları teşvik eden ve normalleştirenler, ‘PYD, IŞİD’ten daha tehlikelidir’ diyenlerdir” denildi.

kckaciklama

Saldırıları normalleştirenler ‘PYD IŞİD’ten daha tehlikelidir’ diyenlerdir

25 Haziran sabahında  biri Türkiye sınırı, diğeri de güneybatıdan olmak üzere iki koldan Kobani’ye sızan yaklaşık 60 IŞİD militanının saldırıyı gerçekleştirdiği savunulan KCK açıklaması şöyle devam etti: “Bu saldırılar, faşist çetelerin ne kadar sıkıştığını ortaya koymuştur. Sivil halka saldıran, sivil halkı rehin alan bu insanlık dışı çeteler, bu saldırının hesabını mutlaka vereceklerdir.”

“Kobanê’de yapılan saldırılardan IŞİD’i büyütüp destekleyen tüm devletler ve siyasi güçler sorumludur. Başta da Türk devleti ve AKP Hükümeti sorumludur” diyen KCK, “Bu saldırıları teşvik eden ve normalleştirenler ‘PYD IŞİD’ten daha tehlikelidir’ diyenlerdir” sözleriyle AKP’ye yakın basının PYD’yi hedef alan manşetlerine dikkat çekti.

Suç ortaklığının inkarı

IŞİD militanlarından bir bölümünün kente Kobani üzerinden sızdığı iddiasının yinelendiği açıklamada, “Akçakale’de çetelerle Türk devletinin istihbarat örgütüyle asker ve polisinin iç içe olduklarını tüm dünya bilmektedir. Akçakale’de çetelerle iç içe olan Türk devletinin, ‘sınırlardan geçen çetelerle ilişkimiz yok’ demesi tabii ki büyük bir yalandır ve suç ortaklığının inkarıdır” ifadeleri yer aldı.

Saldırıya karşı demokratik tepki çağrısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP hükümeti sözcüleri ve hükümete yakın basının ‘Bu saldırılarla ilişkimiz yok’ sözüne inanılmaması gerektiğini savunan KCK, herkesi Kobani’deki saldırıya karşı demokratik tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

Sabah’ın ‘IŞİD aşkı’ Twitter’da karşılıksız kalmadı: ‘Sabah IŞİD’den daha tehlikeli’