Yazar Emrah Serbes’in suçlu olduğunu itiraf ettiği trafik kazasının ardından yattığı psikiyatri kliniğine gittiğinde yasal alkol sınırının üstünde olduğu ortaya çıktı.
22 Eylül’de İzmir-Aydın otoyolunda, başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik yaşamını yitirmiş, kazada sürücünün eşi 51 yaşındaki Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı.
Kazanın ardından Serbes’in yanındaki Kenan Doğru, aracı kendisinin kullandığını söylemiş, daha sonra da tutuklanmıştı.
Serbes ise altı gün sonra gelen itirafının ardından savcılığa giderek teslim olmuş, daha sonra da tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderilmişti. Serbes’in itirafı, savcının ‘şüphe üzerine’ soruşturmayı derinleştirmesinden iki gün sonra gelmişti.
Serbes ifadesinde, Araç kullanırken kesinlikle alkol ya da uyuşturucu kullanmadık” demiş ve kaza sonrası İstanbul’a gittiğini, özel bir klinikte dört beş gün boyunca yatarak kendisini cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırlamaya başladığını söylemişti.
Altı tane sakinleştirici
Posta’dan Nedim Şener’in haberine göre Serbes kaza sonrası İstanbul Sırp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nin acil servisine 23 Eylül sabahı 06.15’te eniştesiyle gelmiş.
Alkol muayenesinde 1.25 promil alkollü (yasal sınır 0.50) olduğu saptanan Serbes, altı tane sakinleştirici ilaç aldığını doktora söyleyip kaza hakkında bilgi vermemiş.
Haberde, Serbes’in aynı hastanede 2015 yılından bu yana beş alkol tedavisi gördüğü de öne sürüldü.