İzmir 1’inci Kordon’daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı. Aleksis Çipras’ın başında olduğu SYRIZA hükümetinin sağladığı maddi kaynakla başlatılan çalışmanın 400 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.
Kordon’daki önemli yapılardan biri

Yunanistan’ın krizden çıkmak için satacağı iddia edilen yurt dışındaki 30 gayrimenkulünden biri olan tarihi konsolosluk binasının restorasyonunu üstlenen şirketin sahibi yüksek mimar Turgay Bakır, “Binanın içinde temelden güçlendirme, aslına uygun restorasyon çalışmalarına başladık. Bu bina Kordon’daki önemli yapılardan biri” dedi.
Çipras’ın krizde bütçe ayırması çok sevindirici

Birinci Kordon’da tarihi yapıların parmakla sayılacak kadar az olduğuna dikkat çeken Bakır, “Yunan Başbakanı Çipras’ın değerine sahip çıkıp bu ekonomik krizde tarihi konsolusluk binasına bütçe ayırıp yeniden kente kazandırması çok sevindirici” diye konuştu.
Bakır, Yunanistan Başkonsolosluğu binasına komşu, şu an kullanılmayan Alman Başkonsolusluğu binasıyla diğer tarafındaki tarihi yapının da kurtarılmayı beklediğini vurguladı.