IŞİD, 'TSK tankının vurulduğu an'a ait olduğunu iddia ettiği bir video yayınladı

 

IŞİD, 30 Ağustos’ta Cerablus’un batısında bir Türk tankının vurulduğu ana ait olduğunu iddia ettiği bir video yayınladı.

Kaynak: A'maq
Kaynak: Amaq

Özgür Suriye Ordusu’yla (ÖSO) birlikte IŞİD’in kontrolündeki Cerablus’a operasyona düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 30 Ağustos’ta kentin batısında bir tankına IŞİD tarafından roketli saldırı gerçekleştirildiğini, tankın hasar gördüğünü, üç askerin de yaralandığını duyurmuştu.

Açıklamada, “Cerablus’un batısında tanka roketle saldırı düzenleyen bir grup terörist kaçmak isterlerken araçlarıyla birlikte operasyonu yürüten birliklerimiz tarafından imha edildi” denmişti.


IŞİD’in haber ajansı olarak bilinen Amaq tarafından 5 Eylül tarihiyle servis edilen görüntülerde, bir duvarın arkasına gizlenen IŞİD militanlarının ‘Allahu Ekber’ diye bağırarak yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tanka doğru roketle ateş açtığı görülüyor.

Yan yana duran iki tanktan birine isabet eden roket şiddetle patlarken, etrafa şarapnel parçaları saçılıyor.