Melih Altınok: İnsanlıktan nasibini almamış tiplerin hepsinin kutuplaşmadan yakınması rastlantı değil

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Karakaya’nın ölümü üzerine bazı meslektaşlarımızdan gelen yorumlarsa utanç vericiydi. Bu insanlıktan nasibini almamış tiplerin istisnasız hepsinin toplumsal kutuplaşmadan yakınması kuşkusuz rastlantı değil.

Zira üslup, kendileri gibi düşünmeyen insanlara tahammülsüzlüklerine ‘kutuplaşma’ kılıfı giydirenler için hiçbir zaman sorun olmadı.

Ama küfürsüz tek bir eleştiri ve yorum yapamayanların son utanmazlıklarına çok da fazla takılmayın derim. Öyle ya, artık hepimizin alışmış olması gerekiyor bu dengesizlere.

Hasan abi aramızda olsa o da aynen öyle yapardı. Önce okkalı bir küfür patlatır ardından “Boş ver sen onları çocuk, gel sana bir fıkra anlatayım” derdi.

Melih Altınok’un yazısı