İngiliz futbolunda kurallar değişti. Yeni sezonda kaleci süreye oynarsa takım arkadaşı kenara çekilecek.

İngiltere Futbol Federasyonu, 2026-2027 sezonundan itibaren ‘maçların temposunu ve akışını korumayı amaçlayan’ yeni kurallar için Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’ndan (IFAB) onay aldığını duyurdu.
Buna göre kaleci sakatlığı nedeniyle duran maç yeniden başlayınca o kalecinin takımındaki herhangi bir oyuncu en az bir dakika boyunca saha dışında bekleyecek. Bu kural çarpışma, kanama veya ciddi sakatlıklarda uygulanmayacak.
Hakemler oyuncuların taç atışı veya kale vuruşunu geciktirmesini önlemek için beş saniyelik sayım başlatacak. Taç atışında ihlal halinde top rakibe verilebilecek. Kale vuruşu geciktirilirse rakip korner kullanabilecek.
Oyuncu değişikliği sırasında sahadan ayrılan oyuncular için 10 saniyelik bir süre sınırı olacak. Süre aşılırsa yerine girecek oyuncu hemen sahaya adım atamayacak, ya oyun durduktan ya da en az bir dakika geçtikten sonra oyuna dahil olabilecek.
Kurallar kadınlar futbol liglerinde de uygulanacak.