• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

İhbar diğer öğretmenden: Okulda evrim belgeseli izleten öğretmene kınama cezası

10/12/2016 16:07

 

RIFAT DOĞAN

rfatdogan@gmail.com


İstanbul’da ortaokul öğrencilerine ‘Evrim Türlerinin Serüveni’ adlı belgeseli izleten fen ve teknoloji öğretmenine, sosyal bilgiler öğretmeninin şikayeti sonrası kınama cezası verildi.

rifat-haber-belge

Avcılar ilçesindeki bir ortaokulda fen ve teknoloji öğretmenliği yapan Ö.Ç., okul idaresi tarafından 3 Haziran’da normalde dersine girmediği bir sınıfta ‘gözetmen’ olarak görevlendirildi.

Okulun son günleri olması nedeniyle ders konularının bittiği, çok sayıda öğrencinin de bulunmadığı sınıfta vaktin boşa geçirilmesini istemeyen Ö.Ç., kendi dersiyle ilgili ‘Evrim Türlerinin Serüveni’ adlı belgeseli öğrencilere izletti.

Ancak okuldaki bir sosyal bilgiler dersi öğretmeni, Ö.Ç.’yi okul idaresine şikayet etti.

Hakkında soruşturma açılan öğretmen Ö.Ç.’ye, “(…) dersinize girmediğiniz ve bir sınıfta müfredatta yer almayan bir konuyla ilgili öğrencilere belgesel izlettirerek kusurlu davrandığınız (…)” denilerek kınama cezası verildi.

‘PISA’da alınan sonuçları göstermesi bakımından çarpıcı bir örnek’

Diken’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Hukuk Sekreteri Zeynel Özgün, sendika üyesi Ö.Ç’nin hukuksal destek için kendilerine başvurması sonucunda durumdan haberdar olduklarını anlattı.

Bu olayın, PISA raporunun tartışıldığı bir ortamda eğitim sisteminin vardığı noktayı gösterdiğini ifade eden Özgün, şunları kaydetti: “Öğretmen arkadaşımızın bir disiplin cezasını gerektirecek hiçbir kusurlu davranışı olmamıştır. Olay, gerici bir anlayışın bilimsel bir bilgiye karşı duyduğu öfke ve içinde ‘evrim’ sözcüğü geçen bir belgesele karşı gösterilen tahammülsüzlükten ibarettir. Yaptıkları için takdir edilmesi ve aslında ödüllendirilmesi gereken bir öğretmenin suç işlemiş gibi soruşturulması, kendisine ceza verilmesi akıl alacak bir durum değildir. Belgesel, kesinlikle müfredat dahilindeki konularla ilgilidir. ‘Müfredat dışı’ ifadesi tamamen uydurmadır. Asıl mesele bilimsel bilgiye duyulan tepkidir. PISA 2015’den alınan kötü sonuçların tartışıldığı son günlerde eğitim sistemimizin vardığı noktayı göstermesi bakımından bu durum çarpıcı bir örnektir. Bir öğretmenin ceza alması için bilimden sadece bahsetmesi bile yeterli görülmektedir. Kaldı ki üyemiz, okul idaresinin görevlendirmesi sonucunda o sınıfa girmiş, o sınıfın öğretmeni olmadığı için müfredat takibi yapmasını gerektirecek bir zorunluluk bulunmamaktadır. Konuyla ilgili olarak üyemiz adına her türlü yasal hakkımızı kullanacağız.”

PISA raporuna göre Türkiye eğitimde yine son sıralarda

Kategori:Diken özel

SON HABERLER

Onay çıktı: Trump, Katar'ın hediye ettiği uçağa binebilecek

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Katar’ın ABD’ye hediye ettiği uçağın envantere girdiğini açıkladı. 

Trump'la Güney Afrika liderinin görüşmesi gergin geçti: 'Beyaz çiftçileri öldürüyorlar'

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da ağırladığı Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’yı ülkesinde beyaz çiftçilerin öldürülmesine karşı bir şey yapmamakla suçladı.

Oğuz Murat Aci'nin eşi, Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkındaki şikayetini geri çekti

Oğuz Murat Aci’nin eşi, Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkındaki şikayetinden ‘maddi ve manevi zararının karşılandığı’ gerekçesiyle vazgeçti.

İstanbul'da özel halk otobüsleri yarın kontak kapatıyor

Özel halk otobüsü sahipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) 6 milyar liralık hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle yarın kontak kapatacaklarını duyurdu.

İBB soruşturması: Gülibrahimoğlu'nun şirketlerine kayyım atandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında ‘firari’ iş insanı Murat Gülibrahimoğlu’nun el konulan şirketine kayyım atandı.

Şırnak'ın hali harap: 'Bugüne kadarki en büyük yıkım'
Roma Parkı'nda kültür varlığına 'rastlanamadı': Parkta inşaat başlatıldı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 759 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Çiğdem Toker: Türkiye'nin, Zambia, Gambia ve Lesoto'dan daha geride olduğu bir saha var desem tahminde bulunabilir misiniz?

Koray R. Yılmaz: Doların küresel rezerv para olması bu açığı 'sürdürülebilir' hale getirdi

Arif Kızılyalın: Anayasa değişikliği ardında Erdoğan'ın seçilme hedefi yatıyor

Emin Çölaşan: Türkiye köşeyi dönmek üzere idi!

Nuray Babacan: Başta CHP'liler olmak üzere yapılan siyasi operasyonların durması gerekiyor

Fatih Yaşlı: Meclis'in yeniden açılmasıyla birlikte iktidar yeni anayasayı gündeme getirecektir

Alaattin Aktaş: Enflasyon tahminini sabit tutmak, politika faizinin aşağı çekilebileceğinin bir işareti

Taha Akyol: Cumhurbaşkanına, performansını beğenmiyorum diyerek istediği an atama yetkisi verildi

Eren Keskin: Silahların susuyor olması ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin de kaldırılması anlamına gelmeli

Abbas Güçlü: LGS ve YKS benzeri sınavlar sadece bilgiyi ölçen sınavlar değil

Abdulkadir Selvi: Küçük partilerden AK Parti ve CHP'ye geçişlerin artması bekleniyor

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×