• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Yüksekdağ'a 'örgüt propagandası' ve 'seçim kanuna muhalefet'ten altı yıla kadar hapis istemi

15/12/2016 14:33

 

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, Van’da yaptığı bir konuşma nedeniyle ‘terör örgütü propagandası’ ve ‘seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanuna muhalefet’ten altı yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Fotoğraf: HDP

Fotoğraf: HDP


Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Yüksekdağ’ın 1 Kasım 2015 genel seçimlerinden üç gün önce Van’daki park açılışı sırasında yaptığı konuşmada “Yitirdiğimiz nice canımızı, barış ve demokrasi şehidimizin boynumuzdaki ağır vebalidir, bizim tek temel motivasyonumuz halkımıza ve şehitlerimize verdiğimiz sözdür. Bu sözün ağırlığıdır” ifadelerini kullandığı belirtildi.

İddianamede Yüksekdağ’ın söz konusu ifadeleri için şöyle dendi: “Şüphelinin bu sözler ile PKK terör örgütü mensubu olup çatışmada ölenler için ‘şehit’ demek suretiyle terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlemiştir. Ayrıca, 298 sayılı kanunun 64’üncü maddesinde; ‘Seçim propagandasının başlangıç tarihinde oy verme gününü takip eden güne kadar olan süre içinde, 62’nci maddede sayılı bütün daire, teşekkül ve müesseselerle bankalar kanununa tabi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla törenler tertiplemek, nutuklar söylemek, demeçler vermek ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunmak yasaktır’ hükmü bulunmaktadır. Keza Yüksek Seçim Kurulunca 26 Ağustos 2015 tarih ve 1548 sayılı kararıyla 22 Ekim 2015’ten oy verme gününe kadar olan süre için 64’üncü maddede belirtilen yasaklara riayet edilmesine karar verilmiştir. Şüphelinin de 26’ncı dönem milletvekili adayı olmasına rağmen belirtilen tarihler arasına yasağa riayet etmeyerek 298 sayılı kanunun 155’inci maddesindeki suçu işlemiştir.”

12 vekil tutuklu

Eş başkanlar Yüksekdağ ve Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım’da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmış, Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Demirtaş ve Yüksekdağ’la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise 9 Kasım’da tutuklanmıştı.

İki gün sonra da Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan tutuklanmıştı.

13 Aralık’ta da Siirt milletvekili Besime Konca ve Diyarbakır milletvekili Çağlar Demirel tutuklanmıştı.

Yüksekdağ duruşmada savunma yaptı: Bu ayıp ortadan kaldırılmalıdır

Yüksekdağ’dan mektup: İstismarı kutsayanlar karşısında, bu ‘suça’ devam…

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz da reddedildi

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

İran, İstanbul'da Britanya, Fransa ve Almanya'yla nükleer anlaşmayı görüşecek

İran, İstanbul’da nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları Britanya, Fransa ve Almanya’yla 16 Mayıs’ta dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde görüşecek.

Datça açıklarında 6,0 büyüklüğünde deprem

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında saat 01:51’de 6,0 büyüklüğünde deprem oldu.

Messi'nin en sevdiği golü, Refik Anadol imzasıyla sanat eserine dönüşüyor

Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi’nin en sevdiği golü, ‘A Goal in Life’ projesinde yeni medya sanatçısı Refik Anadol imzasıyla sanat eserine dönüşecek.

'Saraysız başkan' Mujica hayatını kaybetti

Uruguay’ın eski devlet başkanı, namı-diğer ‘Saraysız başkan’ Jose Mujica 89 yaşında hayatını kaybetti.

Boğaziçi'nde Nurettin Yıldız protestosu: 97 gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) ‘altı yaşında evlenilebileceği’ne dair fetvasıyla hatırlanan ilahiyatçı Nurettin Yıldız için düzenlediği etkinliği protesto eden 97 kişi gözaltına alındı.

MHP'den ihraç edilen başkan adayları Akşener ve Özdağ'ın 'iptal' istemine ret
Türkiye'nin Halep'ten ayrılanlar için gönderdiği yardım TIR'ları Suriye'de

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 752 gündür hapiste

YAZARLAR

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Füruzan'ın röportajlarındaki dil dikenleri

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Zeynep Aktaş: Altın ve döviz bazlı fonlar portföy dengesi sağlıyor

Recep Genel: Avrupa'da en çok gayrimenkul alan milletler arasında Türkler ön sıralarda

Çiğdem Toker: Şu ana kadar 'terörsüz Türkiye' kavramının demokratik değerleri içerdiğine dair bir emare göremedik

Elif Çakır: Hakikaten de Bahçeli sözünün eri çıktı

Öztin Akgüç: Yabancı sermayenin yararından çok sakıncaları

Mehmet Metiner: İyi ki arşiv var

Akif Beki: Bahçeli'nin 'yapılacaklar' listesi 

Abbas Güçlü: Çin'in binlerce yıllık sembolü ejderhaydı şimdiyse panda

Servet Yıldırım: Türkiye'de konut talebi genelde krediyle desteklenen bir niteliğe sahip

Nevzat Evrim Önal: Bu ahmaklara göre işçi Erol 'AKP'liydi' ve olay da 'bir AKP'liyi başka AKP'lilerin yok etmesi'nden ibaretti

Esfender Korkmaz: Asgari ücret masasında işçi yok

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×