Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Göksal Göksu’nun Medyascope’ta yayınlanan “Birbirini yüreklerindeki acıdan tanıyan iki kadın: Ayşe Ateş ve Rakel Dink” başlıklı yazısını paylaştı. Aynı paylaşımında “Geçmişteki hatalarımla, yanlışlarımla yüzleştim. En ağır öz eleştiriyi yaptım. Sinan’ı sokak ortasında katlettiklerinde gördüm ki o ana kadar taşıdığımız, ömrümüzü adadığımız bütün inançlar yalanmış” ifadelerini kullandı. Sonrasında ekledi:
“Bu ülkede geçmişten bugüne benimle aynı zulme uğrayan kadınlar öz kardeşimdir”.
Ayşe Ateş’in mücadelesini hepimiz yakından takip ediyoruz. Karşısına geçtiği cinayet şebekesine karşı direnişini, büyük bir tehdit altında çocuklarıyla beraber sürdürdüğü adalet arayışını, cesaretini saygıyla karşılıyoruz. Yaşadığı büyük acı sonrası tecrübe ettiği devlet dersinin onda yarattığı kırılmayı hep birlikte görüyoruz, duyuyoruz.
Sinan Ateş duruşmalarında ortaya konan sefillik, adaletin tecelli edileceği salonda katilden yana olan devletin görüntüsü Ayşe Ateş’i bu noktaya getirdi. Fakat Ayşe Ateş son paylaşımıyla bu kez yeni bir şey söylüyor. Acısını büyük bedeller ödemiş toplumsal kesimlerle birleştirme çabası gösteriyor. İçinde bulunduğu siyasal mahallenin, Ülkü Ocakları’nın canını yaktığı insanlara sesleniyor. Onlara acıda kardeşlik teklif ediyor.
Bu teklife nasıl karşılık verileceğini, Sinan Ateş cinayetinin faili meçhuller tarihçesinde nasıl algılanacağını, dava sürecinin nasıl ilerleyeceğini, Ayşe Ateş’in bundan sonra ne yapacağını hep beraber göreceğiz.