Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un dün geceki sürpriz sıkıyönetim ilanı ve altı saat sonra bunun parlamento tarafından kaldırılmasının ardından başkanın kıdemli danışmanları toplu istifa etti.

Güney Kore ajansı Yonhap’ın haberine göre Devlet Başkanlığı Sekreteri Chung Jin-suk, Ulusal Güvenlik Danışmanı Shin Won-sik, Siyasi Başdanışman Sung Tae-yoon ve yedi kıdemli danışman daha toplu olarak istifa etti.
İstifalar, sıkıyönetim kararını parlamentonun oylaması ve bakanlar kurulu onayıyla geri almasının ardından geldi.
Yoon, sıkıyönetimin “Kuzey Kore yanlısı güçleri ortadan kaldırmayı ve anayasal özgürlük düzenini korumayı amaçladığını” savunmuştu.
Güney Kore Ulusal Meclis Başkanlığı Ofisi, sıkıyönetimin oylamanın ardından ‘hükümsüz’ hale geldiğini bildirmişti.
Yoon, bunun üzerine bakanlar kurulunu toplamış, kabinenin onayının ardından sıkıyönetimi sona erdirdiğini duyurmuştu.
Devlet başkanı bunun üzerine bakanlar kurulunu toplamış, kabinenin onayının ardından sıkıyönetim sona ermişti.