Gülse Birsel: Sonra, biz henüz çok üzgünken, Osmangazi Köprüsü açıldı, köprü de köprüydü ama ha

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Sonra, biz henüz çok üzgünken, hemen ertesi gün, Osmangazi Köprüsü açıldı. Köprü de köprüydü ama ha. Belli ki mühendisler işlerini çok iyi yapmışlar, inşaat firması da fevkalade iyi çalışmıştı. Hem güzel köprüydü hem zamanında bitmişti.

Açılışta Kenan Sofuoğlu motorsikletiyle köprüyü geçerek 400 km hız sınırını gördü. Kullandığı motosikletin firması bile bu hıza çıkamamıştı. Sofuoğlu, işini dört dörtlük yapmıştı. Yani sorun onda da değildi.

Sonra köprü kutlamaları coştu. Konfetiler, balonlar gırla gitti. Çekimlerde de sanırım drone kameralar filan kullanılmıştı. Organizasyon ve çekim ekibini de tebrik ederim, onlar da işlerini pek güzel yapmışlardı.

Buraya kadar suçluyu bulamadım. Bunlar, hakikaten işlerini hakkıyla yapan insanlar.

Akşam köprü açılışı kutlamasının görüntülerini tekrar izlediğimde Başbakan Binali Yıldırım’ın şu sözlerine denk geldim. “Bayram öncesi bir bayram havası yaşıyoruz” diyordu.

O an aydınlandım!

Sorun bendim arkadaş!

Gülse Birsel’in yazısı