Eski Tunceli valisi Tuncay Sonel, Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklandı.

Gülistan Doku 5 Ocak 2020’den beri kayıp. Tunceli başsavcılığının başlattığı soruşturmada önce 13 Nisan’da 13 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişiler arasında dönemin Tunceli valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel de vardı.
Sonrasında dönemin Tunceli valisi Tuncay Sonel ve Tunceli Devlet Hastanesi başhekimi Çağdaş Özdemir de gözaltına alındı.
Söz konusu 15 kişiden şu 11’i tutuklanmıştı:
- Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel
- Eski polis Gökhan Ertok (Doku’nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia ediliyordu)
- Dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir (hastane kayıtlarını sildiği iddia ediliyordu)
- Eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı
- Celal Altaş
- Nurşen Arıkan
- Ferhat Hanedan Güven
- Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov
- Zeinal Abakarov’un annesi Cemile Yücer
- Zeinal Abakarov’un eski polis olan üvey babası Engin Yücer
- Tuncay Sonel’in o dönem koruma polisliğini yapan Şükrü Eroğlu
Mustafa Türkay Sonel’in o dönem ve halen yakın arkadaşı Uğurcan A., Munzur Üniversitesi’nin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. ise yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.
‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’
Erzurum Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sonel, emniyetteki işlemleri ve sağlık kontrolü ardından yoğun güvenlik önlemiyle adliyeye getirildi.
Savcılık sorgusu tamamlanan Sonel, ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
ANKA’nın haberine göre hakimlik, Sonel’in tutuklanmasına karar verdi.
Sonel, 2017’de Tunceli valiliğine, 9 Haziran 2020’deyse Ordu valiliğine atanmıştı. Hakkında soruşturma başlatılıp açığa alındığı 17 Nisan’a kadar 2023’te atandığı mülkiye başmüfettişliği görevini sürdürüyordu.