İstanbul Valiliği’nin Grup Yorum konserini ‘kamu güvenliği’ni gerekçe göstererek yasaklamasını protesto edip gözaltına alınan 47 kişi hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Polis, yasak kararı nedeniyle konserin yapılacağı 12 Nisan günü öğle saatlerinden itibaren Bakırköy Halk Pazarı etrafında yoğun güvenlik önlemi almış, konser alanına giden bazı yollar tamamen, bazı yolları da kısmen trafiğe kapatılmıştı.
Protesto için gelen gruba TOMA ve boyalı mermiyle saldıran polis, plastik kelepçeyle 47 kişiyi gözaltına almıştı.

radikal.com.tr’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, gözaltına alınan 47 kişi hakkında 2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28/1-4. maddesi gereğince ‘görevlilere cebir ve şiddet veya tehdit veya nüfuz ve müessir kuvvet sarf etmek mani oldukları’ gerekçesiyle iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.