Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bir süredir Halep’in alınması için Suriye ordusu tarafından düzenlenen operasyonların sona erdiğini açıkladı.

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)
Gözlemevinin direktörü Rami Abdülrahman, “Halep savaşı sona erdi. İsyancılar şu anda şehirde ellerinde bulundurduğu altı bölgeden çekildi” diye konuştu.
Suriye ordusu, Rusya’nın da havadan desteğiyle sürdürdüğü Halep operasyonunu son üç haftadır hızlandırmıştı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise Halep operasyonu için ‘zafer’ nitelemesini kullanarak, “Gerçekçi olalım, bu Suriye’deki savaşın sona ereceği anlamına gelmez. Teröristler her yerde. Halep’i geri alsak bile onlara karşı savaşımız devam edecek” demişti.
Esad, Suriye’deki savaşı bitirmenin tek yolunu da “Hükümetle isyancı gruplar arasında yapılacak yerel anlaşmalar savaşı bitirecektir” diye açıklamıştı.