Antalya’da bir süredir işsiz olduğunu ve geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen 61 yaşındaki Halil K., üzerine benzin döküp kendini yakmak istedi.

Fotoğraf: DHA
DHA’nın haberine göre olay bu sabah saat 8:40 sularında, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi, Gebizli Mahallesi’ndeki 100’üncü Yıl Doğuyaka Spor Tesisleri’nin arkasındaki arazide gerçekleşti.
Aynı mahallede ikamet eden Halil K., bir süredir işsiz olduğunu ve geçim sıkıntısı çektiğini söyleyerek boş arazideki toprak yığınlarının üzerine çıkıp 155 Polis İmdat hattını aradı ve intihar edeceği ihbarını yaptı.
polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, yurttaşın kendini yakma ihtimaline karşı yangın tüpleriyle hazır bekledi. Halil K. ise “Beklemeyin, başkanı istiyorum” diyerek polisin yardım çağrılarına olumsuz yanıt verdi. Daha sonra üzerine benzin döküp çakmağı kıyafetine yaklaştıran Halil K., polisin yaklaşmamasını istedi. 112 sağlık ve itfaiye ekipleri de müdahale için hazır bulundu.
Zaman zaman telefonla konuşan Halil K, polisin birkaç noktadan kendine yaklaştığını görünce benzin bidonunu bırakıp kaçmaya başladı. Polis arkasından koştuğu Halil K.’yı yakaladı.
“Değer mi kendini yakmaya diye” soran polise Halil K., “Özür dilerim sizi de meşgul ettim ama başka çarem kalmadı” dedi.
Uzun süredir işsiz, borçlu olduğu ve girdiği işte sigorta yapılmadığı öne sürülen Halil K. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.