Gaziantep saldırısında IŞİD üyesi olduğu sanılan canlı bombanın babası gözaltında

 

Gaziantep’te iki polisin hayatını kaybettiği, 18’i polis 22 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından bir eve yapılan polis baskınında, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen bir kişinin babası da gözaltına alındı.

Fotoğraf: @ArenaGazetesi1
Fotoğraf: @ArenaGazetesi1

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir eve yapılan baskında, patlamada parçalanarak ölen ve IŞİD üyesi olduğu öne sürülen İsmail G.’nin babasının da aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirenin İsmail G. olup olmadığının yakınlarından alınacak kan örneklerindeki incelemeler sonrası netleşeceğini kaydetti.

Öte yandan Ankara’da da gece saatlerinde IŞİD üyesi olduğu belirtilen dört kişinin operasyonla gözaltına alınmasının ardından bugün dört kişi daha yakalandı. Yakalanan sekiz kişinin saldırı şüphelisi olduğu öğrenildi. Eylem hazırlığında olduğu belirtilen şüphelilerin üzerinde sahte Suriye kimliği ele geçirilirken, bazılarının da Irak vatandaşı olduğu bildirildi.

Gaziantep’te bombalı saldırı: İki polis hayatını kaybetti, dokuzu polis 22 yaralı