Gazeteci Deniz Yücel'den mektup var: Mahkeme beni güldürmeye devam ediyor

 

 

‘Örgüt propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamalarıyla tutuklanan Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel cezaevinden mektup gönderdi.

Fotoğraf: Esra Gültekin

Yücel el yazısıyla yazdığı ve Die Welt gazetesinde yayınlanan mektubunda, “Kulağa tuhaf gelebilir ama biraz olsun özgürlüğümü geri kazanmış gibi hissediyorum. Gün ışığı! Temiz hava! Gerçek yemek! Çay ve kahve! Sigara! Gazete! Gerçek bir yatak! Özgürlüğümü çalmış olsalar da, soruşturma ve mahkeme beni güldürmeye devam ediyor”  dedi.

Yücel mektubunu avukatlarının ziyareti esnasında Metris Cezaevi’nden yazdı. Yücel daha sonra Silivri Cezaevi’ne nakledildi.

Kampanya başlatılmıştı

Fotoğraf: Reuters

Yücel’in tutuklanmasının hayal kırıklığına yol açtığını belirten Almanya Başbakanı Angela Merkel, kararı ‘orantısız’ olarak nitelemişti.

Alman medyası da Yücel ve tutuklu diğer gazetecilerin serbest bırakılması için ‘seferberlik’ başlatmıştı.

Ne olmuştu?

Sabah gazetesi, aralarında Diken’in eski editörü Tunca Öğreten’in de bulunduğu altı gazetecinin gözaltına alındığı 25 Aralık günü yaptığı haberinde, dokuz isme yönelik gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldığını, beş kişinin gözaltına alındığını, üç şüphelinin de yurt dışında olduğunu yazmıştı.

Gözaltı listesindeki isimler Fatih Yağmur, Deniz Yücel, Hünkar Alican Duman, Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca İlker Öğreten, Eray Sargın, Mahir Kanaat ve Derya Okatan olarak duyurulmuştu.

Haberde, gözaltına alınan gazetecilerin RedHack’in sosyal medyada propagandasını yapmak ve ‘algı yönetimi’nde bulunmak suretiyle ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘kişisel verilerin kaydedilmesi ve yayılması’yla suçlandığı belirtilmişti.

Alman medyasından Türkiye’deki tutuklu gazeteciler için seferberlik: Unutulmasınlar

AKP’li vekil Die Welt muhabirinin tutuklanmasına ‘eleştirel yaklaştı’: Propaganda kavramı geniş yorumlanmış

Alman medya devi Axel Springer’den çağrı: Deniz Yücel’e özgürlük

Almanya, gazeteci Deniz Yücel’in tutuklanmasını protesto etti

Merkel’den gazeteci Yücel’in tutuklanmasına ilk yorum: Hayal kırıklığına uğradık

İki haftadır gözaltında tutulan Die Welt’in Türkiye muhabiri Deniz Yücel tutuklandı

Tutuklu gazeteci Tunca Öğreten’den mektup: Bir umut bekliyoruz

Tutuklu gazeteci Tunca Öğreten’den mektup: Ferhan Şensoy’un ‘Pardon’u gibiydi

Tutuklu gazeteci Öğreten’in savunması: Haber küpürü dışında DHKP-C üyesi dahi görmedim

Tutuklanan gazetecilere suçlama: Albayrak’ı ve hükümeti yıpratmak amaçlı yayınlar yapıldı

Aralarında Tunca Öğreten’in de bulunduğu üç gazeteci tutuklandı