Galatasaray Spor Kulübü’nden, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da sanıkları arasında bulunduğu ‘futbolda şike davası’nda yeniden yargılama kararını eleştiren bir açıklama yayınlandı. Sarı-lacivertliler ise bu açıklamalar karşısında ‘cesurca’ sustuğunu bildirdi.
Son olarak Türkiye Basketbol Ligi final serisinde yaşanan olaylar nedeniyle gerilim yaşayan iki kulüp, bu kez de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin şike davasında yeniden yargılama ve infazın ertelenmesi taleplerini kabul eden kararı yüzünden kapıştı.

Yeniden yargılama kararının, sportif hukuk açısından ‘Şike Davası’nın özüyle hiçbir ilgisi olmadığını savunan Galatasaray Spor Kulübü’nden “Adı geçen hükümlüler, yeniden yargılama yoluyla beraat etseler dahi, bu karar, sportif hukuka göre 2010-2011 sezonunda şike yapılmış olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Uluslararası yargı organlarında ceza verilmesine yol açan deliller, sportif hukukun dava dosyaları arasında kıyamet gününe kadar en önemli kanıt olarak kalmaya devam edecektir” açıklaması yapıldı.
UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS yargıçlarının Fenerbahçe’nin şike yaptığına karar verdiğini ve bu kararların sabit olduğu iddia eden Galatasaray’a cevap gecikmedi. Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Biz bugüne kadar her tür sportif açıklamaya, gayri samimi, kurnaz kutlama davetlerine, imitasyon Sicilya tarzı açıklamalara, 17 Haziran kaçışlarına ve hatta ilkokul öğrencilerini kıskandıracak düzeydeki açıklamalara, bıkmadan, usanmadan, sıkılmadan cevap verdik…” denildi.
‘Korkuya karşı verecek cevap bulamıyoruz’
Galatasaray’ın bugünkü açıklamasında dile getirilen iddialara ise cevap verilmeyeceği belirtilerek şöyle devam edildi: “Ancak bu sefer tüm taraftarlarımızın ve spor kamuoyunun beklentilerini bir kenara bırakmak durumunda kaldık. Kısacası bir tek bugünkü açıklamalara cevap veremiyoruz. Zira biz bile bu korkuya karşı verecek bir cevap bulamıyoruz… Bu nedenle şimdilik cesurca susuyoruz.”