Fransız aktris Sophie Marceau, ülkesinin onur ödülü ‘Légion d’Honneur’ü, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif’e de ‘terörizmle mücadele’ nedeniyle verildiği için reddetti.
Fransa karışmıştı

Bundan bir hafta önce, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ülkesini ziyarete gelen prens Muhammed bin Naif’e sessiz sedasız onur nişanı vermiş, Versay Sarayı’ndan prensin ziyaretine dair hiç fotoğraf yayınlanmamıştı.
Suudi resmi haber ajansı SPA’nın prense Légion d’Honneur’ün verildiğini duyurmasıyla Fransa ‘karışmış‘; insan hakları ihlalleriyle bilinen bir ülkeye ödül verilmesi tepki çekmişti. İki ülke arasında artan ekonomik ilişkiler ve zaman zaman Suriye krizinde benzer tavır almaları ödülün verilmesindeki neden olarak görülmüştü.
Fransız aktris Sophie Marceau, attığı bir tweetle, kendisinin de layık görüldüğü ödülü reddettiğini duyurdu. Marceau, tweetinde “İşte Légion d’Honneur’ü reddetme nedenim” diye yazdı.
Voilà pourquoi j'ai refusé la Légion d'Honneur.https://t.co/N7BYCndgDw
— Sophie Marceau (@SophieMarceau) March 8, 2016
Marceau’nun paylaştığı tweette, Le Monde’un bir haberi, “Suudi veliaht prensi için Légion d’honneur. Geçen sene ülkesinde 154 idam gerçekleşmişti” yazıyordu.
