Finlandiya, ‘Noel Baba’nın evi’ diye bilinen Lapland bölgesinde turistleri, gizli bir altın avına davet ediyor.

Ülkenin kuzeyindeki kış kayak pistleriyle tanınan Levi beldesi 18 Haziran’da ziyarete açılacak. Turistler, ilk ipucunu Levi Ziyaretçi Merkezi’nden alıp kaydolabilecek. Sonrasında da ödül için ipuçları verilecek.
CNN‘in haberine göre organizatörler, 23 bin dolarlık (yaklaşık 1 milyon 57 bin lira) külçe altının konumunun yaz boyu yayınlanacak ipuçlarıyla her geçen gün daha da belirginleşeceğini bildirdi. Turistlerden ayrıca izin verilenlerde kalmaları ve kazı yapmamaları isteniyor.
Son ipucunun 22 Ağustos’ta açıklanması planlanıyor.

Levi, Finlandiya’nın en önemli kayak merkezlerinden biri ve popüler bir kış destinasyonu. Bölgede yaz aylarında gece yarısı güneşi hakim ve Lapland belirli dönemlerde 24 saat boyunca güneş ışığı alıyor.
Visit Levi Üst Yöneticisi (CEO) Satu Pesonen, Levi’nin kış mevsimiyle tanındığını fakat kuzey yazını birçok kişinin hala keşfemediğini belirtti: “Güneşin hiç batmadığı ve dağ manzarasının tamamen farklı bir çehreye büründüğü bu dönemde, gezginlere Levi’yi ziyaret etmeleri için yeni bir neden sunmak istiyoruz.”
Avrupa genelindeki birçok kış turizmi merkezi gibi Levi’de de yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, rafting ve dağ bisikleti gibi hizmetler veriliyor.
