Perşembe günü, Diken isimli çakma gazete benim aynı gün bu köşede çıkan yazımı alıntıladı.
Aslında çarpıttı, manipüle etti demek daha doğru.
Yazımın orijinal başlığı “Dini Cemaatin Yeri, Devletin Rolü” idi. Yeni dönemde dini gruplar ve devlet arasındaki ilişkilerin nasıl olması gerektiğini tartıştığım bir yazıydı. Dini cemaatlerin total bir yaklaşımla kriminalize edilmesini ve toplumsal alandan dışlanma çabalarını eleştirdiğim bir yazı. Öte yandan şeffaflığın, devletin denetim fonksiyonunda önemli olduğunu vurguladığım bir yazı.
Neyse işte; yazı yerinde duruyor.
Bakın bu yazıyı Diken nasıl duyurdu? “Fahrettin Altun: Ülkenin her yerinde tüm tarikatları kapatmak için seferber oluyoruz”.
Yuh! Dikenin yandaş siteleri de aynı başlıkla benim yazımı duyurdular. Peki bu ifade yazıda var mı? Bakalım.
“Birileri (…) ‘ülkenin her yerinde tüm tarikatları kapatmak için seferber oluyoruz’ gibi bir cümleyle İslamofobik ajandasını hayata geçirmeye gayret ediyor.” İlginç değil mi? İslamofobik ajandanın dışavurumu olarak nitelediğim bir ifadeyi benim ifadem gibi sunuyor Diken. Bile isteye, nifak çıkarmak amacıyla!
Halbuki o cümle tam da Diken kafasında birilerinin sarf ettiği bir cümle. Nasılsa imaj çağı! Nasılsa ilk izlenim her şeydir! Eh, iktidarın “strateji“si varsa, onların da “taktiği” var! Değil mi ama? Evet, belki de gülüp geçmek en iyisi.