Ezhel, Hrant Dink için söyledi: Mayrig

Ünlü rapçi Ezhel’in 2007 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink için yazdığı ‘Mayrig (Ana)’ şarkısı dün ilk kez usta kalem için düzenlenen ödül töreninde dinleyici ile buluştu.

Fotoğraf: AA

Uluslararası Hrant Dink Ödülleri’nin on üçüncüsü, dün gece çevrimiçi düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl Uluslararası Hrant Dink Vakfı’nın ‘Umudu Çoğalt’ sloganıyla yola çıktığı ödüllere rap müziğin popüler isimlerinden Ezhel de bir şarkı yaparak destek verdi.

Sözleri kendisine, müziği David Tobias Hofmann, Joachim Piehl, Jonas Nikolaus Lang ve Martin Peter Willumeit’a ait olan şarkının adı ‘Mayrig’, yani ‘Ana‘.

Ezhel, Dink için yazdığı şarkıda vatan hasretinden ve hayallerde umutla buluşmaktan bahsediyor.

Rapçi Ezhel 2018 yılında ‘uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak‘ suçlamasıyla cezaevine girmiş daha sonra serbest bırakılmıştı.

Bir süredir Almanya’da yaşayan ünlü müzisyen, zaman zaman AKP hükümetini hedef alan sosyal medya paylaşımlarında bulunmaya devam ediyor.

Hrant Dink Ödülleri

Uluslararası Hrant Dink Ödülü her yıl olduğu gibi, bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de verildi.

Ödül her yıl Türkiye ve Türkiye dışından olmak üzere iki kişi, kurum ya da organizasyona veriliyor.

Bu yıl ödülün Türkiye’deki sahibi Mor Çatı Derneği’nin kurucularından kadın hakları savunucusu ve hukukçu Canan Arın olurken, Uluslararası Hrant Dink Ödülü’ne de Filipinler’de zor koşullar ve yüksek kişisel risk altında çalışan basın özgürlüğü savunucusu ve araştırmacı gazeteci Maria Rasse layık görüldü.

Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu

Ezhel: Türkiye’nin şu an Nazi Almanyası’ndan farkı yok

Ezhel’in üçüncü uyuşturucu davası da sonuçlandı: 20 ay hapis

Ezhel ikinci davadan da beraat etti

Ezhel’in bu kez ‘uyuşturucu kullanımı’ndan beş yıla kadar hapsi istendi

Ezhel’den tek cümlelik savunma: Ürettiklerim sanat eserleridir

İlk duruşmada beraat eden Ezhel’e bir dava daha: Aynı suçtan 10 yıl hapsi isteniyor

Cezaevinden çıkan Ezhel: Dava açmayacağım, kimi kime şikayet edeyim

‘Uyuşturucu’dan 10 yıl istenen ‘Ezhel’ ilk duruşmada beraat etti

Tutuklu rapçi Ezhel’in ‘uyuşturucuya özendirme’den 10 yıla kadar hapsi istendi

Ezhel’den beri değil, ezelden beri böyleydi bu işler

Tutuklu müzisyen Ezhel: Baskılar arttıkça rap müzik daha da politize olacak

Rapçi Ezhel’den mektup var: Kahrolsun sansür, yaşasın tam bağımsız rap