Eski MHP'li vekil Özdağ 'gizli oy'u unuttu: HDP'lileri 'Hayır' oyu atarken görmedik

 

MHP’nin eski milletvekillerinden Ümit Özdağ, HDP’nin ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı baz alan anayasa değişikliği teklifine ‘Hayır’ demeyeceğini öne sürdü: “Meclis’te hiçbir HDP’liyi ‘Hayır’ oyu atarken görmedik.”

Fotoğraf: DHA

Adana’daki ‘Tek Adam Yönetimine Hayır’ konferansında konuşan Özdağ, anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyecekleri için HDP ve PKK ile aynı kefeye konduklarını hatırlatarak, “Hiçbir HDP’liyi ‘Hayır’ oyu atarken görmedik. Siz gördünüz mü? Hayır kullanmadılar. Çünkü HDP ve PKK ‘Hayır’ demiyor” iddiasında bulundu.

Özdağ, HDP ve PKK’nın başkanlığın karşılığında federasyon istediklerini öne sürüp Türkiyeli Kürtlerin ‘taleplerini’ şöyle sıraladı: “HÜDAPAR diyor ki ‘Ben Kürdistan için evet diyorum.’ Doğrusu Abdullah Öcalan da içerden ‘Özerkliği kabul edin. Bir an önce ben buradan çıkayım’ diye haber gönderiyor. Ama Cemil Bayık diyor ki ‘Hayır, biz Suriye’de bir devletçik oluşturduk. Artık güçlüyüz özerklik bizim için yeterli değil. Federasyon için ısrar edeceğiz.’ ABD ve AB’den hiç ses çıkmıyor. Birilerinin dediği gibi hiç karşı görünmüyorlar. Çünkü biliyorlar ki başkanlıkta her şeyi kontrol eden bir adam var. Bir adamı kontrol ederlerse tüm Türk devletini kontrol edecekler.”

Anayasa değişikliği teklifinin Meclis’teki görüşmelerinde AKP’li vekiller zaman zaman ‘açık oy’ kullanmış, bu nedenle çeşitli tartışmalar çıkmıştı. Fotoğraflara da yansıyan olayla ilgili Meclis Başkanı Ayşenur Bahçekapılı hiçbir vekili açık oy kullanırken görmediğini söylemişti.

Halaçoğlu: ‘Evet’i anlatamıyorlar

Aynı konferansta söz alan MHP’nin ‘Hayır’cı vekillerinden Yusuf Halaçoğlu, hükümetin iddia ettiği gibi Türk tipi bir başkanlık sisteminin var olmadığını söyledi: “Birileri neden ‘Evet’ dediklerini bir türlü anlatamıyorlar ama, biz madde madde anayasayı tahlil ediyoruz ve Türk milletinin hayrına olup olmadığına bakıyoruz. Şunu söyleyeyim hayrına hiçbir şey yok. Biz hayra inanıyoruz, hayır olsun istiyoruz Türkiye için ve inşallah önümüze hayırla çıkacaktır bu millet, ‘Hayır’ diyecektir.”

Eski MHP’li Oğan’a saldıran şahıs savcılık talimatıyla serbest

Eski MHP’li Oğan’ın ‘Haberciliğinize tüküreyim’ dediği AA: Sakinleşince okuyun

MHP’den ihracı istenen Sinan Oğan’a saldırı: ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’

Eski MHP’li vekil Özdağ’dan Bozdağ’a: Esas yasakçı ve baskıcı, sizin zihniyet

Muhalif dört isme ihraç isteyen MHP ‘parti birliği’ne işaret etti: Mesele ‘Hayır’ değil

Akşener’den ‘Parti kurun’ diyen Bahçeli’ye: Kurultayı toplayın, boyumuzun ölçüsünü alın

Beklenen hamle: Oğan ve Halaçoğlu dahil dört ‘Hayır’cı MHP’linin ihracı istendi

Bahçeli ‘yemin etmiş, dönmeyecek’: Millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet

Akşener’e ‘Hayır’ ablukası: Salonun ışıkları kapatıldı, toplantı engellenmek istendi

Bahçeli ‘korkuttu’: ‘Hayır’ çıkması halinde Türkiye karmakarışık olacak

MHP’li Karakaya’dan partisinin ‘Hayır’cı vekillerine: Affedilir değil, gereken yapılacak

Perinçek’ten Bahçeli’ye: Erdoğan’ı da tercih etseler Perinçek’i tercih etmiş olurlar

Bahçeli’den ‘Evet’ savunması: Perinçek ile Erdoğan arasında tercihimiz Erdoğan

MHP Safranbolu ilçe yönetimi, ‘Genel merkezin politikalarını tasvip etmiyoruz’ diyerek istifa etti

Ülkücülerin ‘Hayır’ cephesindeki kanalı Üç Hilal: MHP bu sistemle yok olup gider

Akşener’e göre anketler yüzde 60 civarında ‘Hayır’: Milli mücadele tavrı göstereceğiz

MHP’de içeriden ‘karşı atak’: ‘Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor’ platformu kuruldu

MHP’de ‘kıyım’ sürüyor: ‘Hayır’cı Gölbaşı teşkilatı feshedildi

‘Taban ateş püskürüyor’: MHP’de muhalifler ‘Hayır’ için sahaya inecek

Kulis: AKP, ‘Hayır’cı MHP’lileri ‘HDP vurgusuyla’ sandıktan uzak tutmaya çalışacak

MHP kalelerinde ayrılan ayrılana: ‘Hayır’ diyen ilçe başkanı görevinden alındı

AKAM araştırması: MHP seçmeninin yarısı ‘Hayır’ diyecek, kararsızlar yüzde 15

Reuters analizi: Referandumda MHP belirleyici, HDP’nin tavrı diğer partilileri etkiler