Erzurum’da zabıtalar tarafından çekilen CHP’nin seçim standı olarak kullanılan TIR, valilik, ilçe seçim kurulu ve büyükşehir belediyesinin izni olmasına rağmen polis ekiplerince şehre alınmıyor.

Fotoğraflar: Gonca Aytaş / Twitter
Zabıta ve polis ekipleri 8 Mayıs’ta aynı yerde AKP’nin standı olmasına rağmen CHP’ye Kent Meydanı’nda stant açtırmamış, teknik elemanları da tehdit etmişti. 11 Mayıs’taki ‘şafak operasyonu‘nda da CHP’nin afiş ve bayrakları zabıtlar tarafından sökülmüştü.
Bundan üç gün önce de zabıtaların hedefindeki TIR’ın ‘tarihi alan’a zarar verdiği belirtilmişti. Oysa söz konusu alan 2010 yılında yapılmıştı. Yine de zabıtaların ısrarının önüne geçilemeyince, Yakutiye Kent Meydanı’nda bulunan TIR’ın kafası olarak bilinen çekici bölümü çekilmişti.
Direksiyona Tekin geçti
Şehirde seçim çalışmalarının gündemi haline gelen TIR’ı izin alınan Yakutiye Kent Meydanı’na çekmek için CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP adayları Enis Berberoğlu ve Aykut Erdoğdu Erzurum’a gitti. Seçim standlarına yönelik saldırıyı Twitter’dan duyuran Erzurum adayı Gonca Aytaş da gelen CHP heyetiyle buluştu.
İlçe Seçim Kurulu’nun CHP’nin seçim standının Yakutiye Meydanı’na geri çekilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıyla TIR’ı meydana çekmek için direksiyona Gürsel Tekin geçti.

Polis İlçe Seçim Kurulu’nun Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıyı kabul etmiyor.
Öte yandan Gonca Aytaş, polislerin TIR’ın yolunu şehre girişte bir kez daha kapattığını, ilçe seçim kurulu, valilik ve belediye kararına rağmen polisin yolu açmadığını duyurdu.
An itibariyle halimiz trafik şube, özel tim önümüzü kesti! Hakim kararı olmasına rağmen şehre giremiyoruz!ACİL DESTK pic.twitter.com/eVh1h2yRsT
— Av.Gonca Aytaş (@goncaaytas) 29 Mayıs 2015
Önlerinin trafik polisi ve özel tim ekiplerince kesildiğini belirten Aytaş, Twitter adresinden “Kolluk kuvvetleri gerekeni yapmıyor ! Hakim kararını uygulamıyor ! Hukuk işlemiyor! Türkiye duysun! Anayasal düzeni yok sayıyorlar! CHP’li olmak bu şehirde suçsa bu suçu ölene dek işleyeceğiz! Bizim tırımızda silah yok sevgi var kardeşlik var!” diye yazdı.
Hala TIR’ın şehir içine sokulmadığı bilgisini veren Aytaş, Erzurum’a giriş yolunda TIR’larını kenara çekip beklediklerini kaydetti.