• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Tahliye edilenler ne dedi?

11/03/2014 08:00

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresini 5 yılla sınırlayan yeni kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, Ergenekon davasında 19 tahliye tahliye gerçekleşti.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, akademisyen Yalçın Küçük, gazeteci Merdan Yanardağ, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Eski 1. Ordu Komutanı, emekli orgeneral Hasan Iğsız ve Sedat Peker de tahliye edildi. İşte cezaevinden çıkan Ergenekon sanıklarının tahliye sonrası demeçleri;


20140310 dogu perincekDoğu Perinçek: “Bizleri Ergenekon’a hapsettiler, Türkiye’yi bölmek için. Ve şimdi Ergenekon’dan çıkıyoruz. Türkiye’yi birleştireceğiz. Bizi Ergenekon’a hapsettiler, Cumhuriyet’i yıkmak için, Türkiye’yi şeyhler, müritler, dervişler, meczuplar, cemaatler ülkesi haline getirmek için. Şimdi Ergenekon’dan çıkıyoruz. Cemaatlerin, tarikatların kökünü kazıyacağız. Cumhuriyet’i ayağa kaldıracağız.”

20140310 yalcin kucukYalçın Küçük: “Yaşasın cumhuriyet, yaşasın emekçi cumhuriyet, yaşasın aydın cumhuriyet, kahrolsun cumhuriyet düşmanları. Cumhuriyet tahrip olmuştur. Cumhuriyeti tahrip edenlerle, cumhuriyeti yeniden kurmak üzere savaşa devam edeceğiz. Bunları yapanlar, bunların karşılığını görecekler Bizleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni tahrip ettiklerini, yok ettiklerini düşündükleri için bizleri sembol olarak, o cumhuriyet olarak hapse attılar. Ama şimdi kendileri eriyorlar. Bizleri burada tutacak güçleri yok. Biz onun için dışarıya çıkıyoruz.”

20140310 merdan yanardag 2Merdan Yanardağ: “Teslim alan çetenin tertibi nihayet bozuldu. Özgürlüğe kavuştuğum için çok mutluyum. Ancak Türkiye henüz özgürlüğüne kavuşamadı. Bu kumpası ve komployu kuranlar sadece şu anda suçlanan cemaat ya da paralel devlet dedikleri güç değildir. Suç ortakları bugün hala hükümeti işgal etmektedirler. Tren soyguncularının ganimiyeti paylaşamayıp bir birini ihbar etmesinden farklı bir tablo değil bugün Türkiye’deki durum. Laikliğin tasviye edilmesi durumunda hukukun ne hale geldiğini gördük. Ortalık kasetlerden geçilmiyor. Önümüzde bu ülkeyi yeniden kurma görevi var. Hiç kimse bir daha adı belli olmayan delillerle özgürlüklerinden yoksun bırakılmamalı.”

20140310 hasan igsizHasan Iğsız: “Bugün özgürlüğümün çalınmasının üzerinden 2 yıl 7 ay geçti. Normal olarak özgürlüğümün bana verildiği bugün çok mutlu olmam gerekir. Ama size şunu aktarmak istiyorum; biraz önce 2 yıl 7 ayımı paylaştığım koğuş arkadaşlarımı geride bırakarak onların yanından ayrıldım. Arkadaşlarımız Balyoz’dan yargılanan bilinçli arkadaşlarımız. Deniz Kuvvetleri’ne uzun yıllar hizmet etmiş çok başarılı arkadaşlarımız. Ben kendimin suç işlemediğini nasıl biliyorsam, onların da suçsuz olduğunu biliyorum. Bu yüzden onları geride bırakmak bana çok zor geldi”

20140310 ibrahim sahin 2İbrahim Şahin: “Devlet hayatında bu tür yargılamalar olur. Biz devlete küsmüyoruz. Şuna inanıyorum. Daha önce genelkurmay başkanlarımızda aynı şeyi söyledi. Türkiye çok zor bir dönemeçten geçiyor. Bunun için bütün insanlarımızın çok dikkatli olması lazım. Önemli olan devletin, Türkiye’nin yaşaması. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Bugüne kadar nasıl mücadele yaptıysak, bugünden sonrada o mücadeleye devam edeceğiz. Buna emin olun”

20140310 sedat pekerSedat Peker: “Kendimle ilgili hissiyatım bu gelişmelere ve değişmelere uyum sağlayabileceğim, ayak uydurabileceğim yönündedir. Takdir edersiniz ki 10 yıl içinde birçok yeni ülkeler kuruldu, birçok ülkeler de yıkıldı. Gördüğünüz üzere ben hâlâ hem ruhen, hem bedenen hayattayım ve dimdik ayaktayım. Bundan sonra mücadelemize, hayat yaşamımıza, ülkemizdeki pozitif olan gelişmelerle beraber uyum sağlayarak devam edeceğiz. Cezaevlerinde bulunan tüm kader mahkumlarının, tabii ki ırz düşmanları ve zalim olanlar değil, gerçekten haksız şekilde cezaevinde yatan bütün insanların çoluklarına, çocuklarına, ailelerine kavuşmalarını tüm kalbimle yüce Allah’tan diliyorum.”

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Dört il için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), dört ilde sağanak yağış bekliyor.

Almanya başbakanı: İran müzakerelere dönmezse İsrail süreci tamamlayacak

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, nükleer programın sınırlandırılması hakkında “İran hükümeti içinde etkili bir kesim için müzakere masasına dönme imkanı var. Eğer görüşmelere açık değillerse İsrail bu süreci tamamlayacaktır” dedi.

Türkiye'de 30 il KKKA açısından 'hiperendemik' bölge

Türkiye’de İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yaklaşık 30 ili içine alan coğrafi alan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığın yoğun görülmesi nedeniyle ‘hiperendemik bölge’ sayılıyor. Fakat pek çok başka ilde de hastalık bildirimleri yapılıyor.

TBMM'nin İsrail kınaması Resmi Gazete'de

TBMM’nin İsrail’in harekatıyla başlayan İran’la çatışmasına karşı oybirliğiyle kabul edilen kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

NYT: ABD, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı mayınlayacağını düşünüyor

Amerikan New York Times (NYT) gazetesine konuşan ABD’li yetkililer, nükleer tesislerine olası bir saldırı halinde İran’ın Hürmüz Boğazı’nı mayınlayacağını düşündüklerini söyledi.

Ergenekon'da hava değişimi
Ergenekon portreleri…

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 787 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Şeref Oğuz: Bazı yatırımlar altyapı getirir, bazılarıysa bağımlılık… 

Güldem Atabay: Molla rejimi Hürmüz Boğazı'nı geçişlere kapatır mı?

Erdal Sağlam: İş insanları artık 'İktidarın kişisel siyasi kaygılarla ekonomiyi ateşe atabildiğini' konuşmaya başladı

Elif Çakır: İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna referans verilen isimlerden biri de Abdullah Öcalan

Zeynep Aktaş: Son beş yılda 35 fonun getirisi dolar bazında yüzde 100'ün üzerinde

Fatih Yaşlı: Savaşın iç politikaya tahvilindeki anahtar kavramsa 'iç cephe'

Esfender Korkmaz: Türkiye'de eğitim iki nedenle bozuldu

Mustafa Mutlu: Zafer Partililer bu kararı 'halay' çekerek kutladı

Yasin Aktay: Netanyahu İran'a karşı hızlı bir zafer umdu

Mehmet Y. Yılmaz: Saral, cumhurbaşkanına 'Sultanım' diye hitap ederken bir gerçeği ifade ediyor

Barış Pehlivan: Hakan Fidan'ın İran'ın nükleer programına kafa yorması dışişleri bakanı olmasıyla başlamadı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×