Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Ulus’taki Melike Hatun Camisi’nin açılış töreninde konuştu: “Tek parti döneminde yeraltı camileri Ankara’nın kaderi oldu.”

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı ülke genelindeki cami sayısının, 2005- 2015 yılları arasında 8 bin 985 arttığı ortaya çıkmıştı.
Diyanet İşleri eski başkanı Mehmet Görmez, her üniversite kampusünde bir cami olmasını istemişti.
Erdoğan, Ankara Ulus’taki Melike Hatun Camisi’nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, “Böyle bir isimle tarihimize vefa borcumuzu da bir nebze ödemiş olacağız” diye konuştu.
Caminin mimarisinin Türkiye’de ilk olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı, “19 bin 500 metrekarelik arsa alanı, 7 bin cemaat kapasitesi, 5 katlı otoparkı ve diğer özellikleri ile her açıdan adına yaraşır bir eser oldu” diye konuştu.
Törende AKP’nin ‘özgül ağırlığı’ Bülent Arınç da yer aldı.
“Devlet bütçesinin bir kuruşu yoktur, bu cami tüm hayırseverlerimizin verdikleri ile yapılmıştır” diyen Erdoğan, caminin ‘isim babası’ olduğunu söylediği Arınç’a teşekkür etti.

Tek parti dönemine ‘giden’ cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Tek parti döneminde Ankara’nın kadim kimliğinden kopartılmak ve adeta camisiz hale getirilmek istendiği inkarı mümkün olmayan bir gerçektir. Ankara’da mescitleri binaların en kör noktalarına hapsetmişlerdir. Bir başkente asla yakışmayan, yeraltı camileri uzun yıllar Ankara’nın kaderi olmuştur. İnşallah rabbim ülkemizi ezansız, camilerimizi de müminsiz, cemaatsiz bırakmasın diyorum.”