AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerinde ittifak yapma konusunda partisinin Saadet Partisi’ne kapıları hala kapatmadığını söyledi.

AKP’nin 2019 seçimleri için MHP ile yapacakları seçim ittifakına Saadet Partisi’ni de katmak istediği biliniyor. Erdoğan’ın bu amaçla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmeden sonuç çıkamıştı. Seçime tek başlarına katılacaklarını açıklayan Karamollaoğlu muhalefetle ilkesel ittifak yapabileceklerini söylüyor.
‘Maalesef ses çıkmadı’
Afrika gezisinde bulunan Erdoğan, Karamollaoğlu ile görüşmesinden çıkan sonucun sorulması üzerine “Ben görüşmeyi yaptım, hatta Sayın Şentop’u da tekrar gönderdim. Ama oradan henüz maalesef bir ses çıkmadı. Önümüzde daha vakit var. Muhataplarımızdan karşılık gelmesi halinde onu da değerlendiririz. Biz bütünleşelim istiyoruz” dedi.
Bir gazetecinin “Kapı kapanmadı değil mi?” diye sorması üzerine de Erdoğan “Hayır bizim açımızdan kapanmış değil, yasal olarak kapanmadığı ana kadar” dedi.