Hiçbir bilimselliği bulunmayan Amerika’ya Kristof Kolomb’dan önce Müslümanların ayak bastığı argümanını dillendirip Kolomb’un Küba’da bir camiden bahsettiğine dair çürütülmüş bir iddiayı yeniden gündeme getirmek de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a düştü.
Amerika kıtasına Kolomb’dan önce Müslümanların ulaştığını söyleyen Erdoğan; komünist Küba’ya da bir cami inşa etmek için müsaade istedi.
Erdoğan’ın Latin Amerikalı İslam alimlerinin İstanbul’daki toplantısında konuşmasında sarf ettiğ cümleler kelimesi kelimesine şöyle: “Amerika kıtasının 1492’de Kolomb tarafından keşfedildiği iddia edilir. Oysa Kolomb’dan 314 sene önce 1178’de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. 1178…”
Erdoğan bununla da kalmayıp bir de Küba’ya cami inşa etmekten bahsetti: “Hatta Kristof Kolomb’un hatıralarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Ben şimdi Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır. Yeter ki böyle bir şeye müsaade etsinler…”
İşte Erdoğan’ın Amerika’yı yeniden keşfettiği, komünist Küba’ya cami inşa etmekten bahsettiği o unutulmaz anlar…
Küba’da cami iddiası nasıl alternatif tarih oldu
Tarihçi Gazi Çağlar’dan Erdoğan’a: Diktatör tarihi de Küba’yı da rahat bıraksın
Erdoğan’ın ‘Amerika’yı yeniden keşfi’ dünya medyasında: Gerçek umrunda değil
Kolomb, ‘bir tepedeki cami’den değil, ‘camiye benzeyen bir tepe’den bahsediyor