Diyarbakır’da 13 yaşındaki B.Ö.’ye cinsel içerikli mesajlar atan ve buluşmak isteyen 33 yaşındaki güvenlik görevlisi Mustafa Atsız, 59 gün tutuklu kaldıktan sonra cezaevinden tahliye edildi.
Baba S.Ö., geçen şubat ayında oğlu B.Ö.’nün sosyal medya hesaplarını incelerken Mustafa Atsız’la mesajlaştığını gördü.
Atsız’ın oğluna cinsel içerikli mesajlar attığını ve buluşmak istediğini gören S.Ö., çocuğunun hesabından yazışmaya devam etti ve buluşmak için sözleşti. Buluşma günü çocuk yerine babasının geldiğini gören Atsız kaçtı. Baba S.Ö.’nün şikayetçi olduğu Atsız gözaltına alındı.
İstismardan değil tacizden yargılandı
İddianamede, Atsız için ‘cinsel istismar’ suçundan üç yıldan sekiz yıla kadar hapis istendi.
Davanın ilk celsesinde savcı fikrini değiştirerek sanığın ‘cinsel taciz’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Son celsede kararını açıklayan mahkeme, sanık Mustafa Atsız’ı ‘cinsel taciz’ suçundan üç yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırdı.
Sanığın tutuklu geçirdiği süre ve kaçma şüphesi bulunmaması nedeniyle tahliyesine karar verilirken, Atsız 59 gün tutukluluktan sonra serbest bırakıldı.
Bakanlık itiraz etti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın mahkemeye yazdığı dilekçede ise “Eylem taciz değil, cinsel istismar suçu kapsamındadır. Bu nedenle mahkemenin kararının kaldırılması gerekmektedir” dendi.