Libya’nın doğusunda ayrı hükümet kuran General Halife Hafter’e sadık Doğu Libya Güçleri’nin Türk uçak ve gemilerini ‘düşman güç’ ilan edip Türk askeri birliklerine saldıracağını duyurmasının ardından Savunma Bakanı Hulusi Akar “Bedeli ağır olur” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. REUTERS/Ümit Bektaş
‘Meşru hedef haline gelir’
Akşam saatlerindeyse Dışişleri Bakanlığı’ndan Libya’da Hafter’e bağlı ‘illegal milis güçler tarafından’ altı Türk vatandaşının alıkonulduğu aktarılan bir açıklama geldi.
Açıklama şöyle: “Libya’da Hafter’e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir.”
El Mismari’den ‘Haberimiz yok’ açıklaması
Öte yandan gece geç saatlerde İsyancı Libya Ordusu Sözcüsü General Ahmed el Mismari’den bir açıklama geldi.
İHA’nın geçtiği habere göre el Mismari, “Türklerin alıkonmasından haberimiz yok” dedi. Sözcü, ‘Libya topraklarında herhangi bir Türk vatandaşın gözaltına alındığı takdirde ordu tarafından zaten duyurulacağını‘ söyledi.
Türkiye’yi hedef gösteren el Mismari, şöyle devam etti: “Biz şu anda teröre ve teröristlere karşı mücadele ediyoruz. Komşu ülkelerden ve Arap Birliği’nden Türkiye tehdidine karşı duruşunu belli etmesini bekliyoruz.”