Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya’nın doğusunu kontrol eden General Halife Hafter’in düşmanca tavrının ‘bedelinin çok ağır olacağını’ söyledi.

Libya’nın doğusunda ayrı hükümet kuran Hafter’e sadık Doğu Libya Güçleri, Türk uçak ve gemilerini ‘düşman güç’ ilan ederek, Türk askeri birliklerine saldıracağını duyurmuştu.
AA’ya konuşan Akar, “Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir” dedi.
‘Libya’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ile halkının huzur ve mutluluğuna, Libya’daki ulusal mutabakat ruhuna önem atfettiklerini’ vurgulayan Akar, Birleşmiş Milletler’in Libya’daki anlaşmazlıkları çözmeye yönelik çabalarına Türkiye’nin desteğinin süreceğini de sözlerine ekledi.