Türkiye’nin bir sonraki NATO zirvesine ev sahipliği yapma önerisinin reddedildiği yolundaki haber yalanlandı.

Alman Die Welt gazetesi NATO kaynaklarına dayandırdığı haberde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Brüksel’de düzenlenen NATO zirvesinde 2018’deki zirvenin Türkiye’de yapılmasını önerdiğini, Almanya, Fransa, Hollanda ve Danimarka dahil birçok NATO ülkesinin öneriyi reddettiğini yazmıştı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Erdoğan’ın söz konusu öneriyi dile getirdiğini yadsımayarak zirvelerden birine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını da vurguladı.
Bununla birlikte Die Welt’in haberini hayretle karşıladıklarını belirten sözcü, “Die Welt gazetesinin iddiasının aksine, bir NATO zirvesne ev sahipliği yapma önerimizin reddedilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu gibi asılsız haberler, ülkemiz hakkında olumsuz algı yaratma amacına yöneliktir” dedi.
Müftüoğlu, bir sonraki zirvenin yerinin ve tarihinin gelecek haftalarda belirlenmesinin beklendiğini kaydetti.