Maliyeti, mimari yapısı ve hukuki statüsü tartışma konusu olan ‘Ak Saray’ üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yüzbinlerce ailemiz tezekle ısınıyor ama ülkenin itibarı sarsılmasın diye beyefendi kendisine saray yaptırıyor” dedi.
Bu nasıl peygamber geleneği?
Partisinin Gaziantep kongresine katılan Demirtaş, Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde sarf ettiği, “Biz bir hurma ile karnını doyuran Hz. peygamberin takipçileriyiz” sözlerini hatırlattı.
“Mübarek kusura bakma ama senin bin odalı sarayın varken bunu söylemeye hakkın yok” diyen Demirtaş, şöyle devam etti: “Sizin servetinizin haddi hesabı yok. Çocuklarınız, etrafınız, yakınlarınız, bakanlarınız, milletvekilleriniz, belediye başkanlarınız, sizin partinizden beslenenlerin malını, mülkünü koyabileceği yer yok. Parayı saklayacak yer bulamıyorlar. Bu nasıl peygamber geleneğidir?”
Yüzbinlerce ailemiz tezekle ısınıyor ama…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sayılı zenginler arasına girdiğini, hatta devlet başkanları arasında en zengini olduğunu savunan HDP lideri, ‘Ak Saray’a ilişkin eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Bu kadar yoksulluk perişanlık olacak, ülkenin yarısı gecekonduda yaşıyor, ülkenin yarısının başını sokabileceği doğru düzgün bir evi yok. Yüzbinlerce ailemiz tezekle ısınıyor ama ülkenin itibarı sarsılmasın diye beyefendi kendisine saray yaptırıyor, sarayda yaşayacak ve kendilerinin bütün kesimleri kucakladığını söyleyecek.”
Kusura bakmayın ama asıl alçak sizsiniz
Erdoğan’ın “Kadınla erkek fıtratları gereği eşit değildir” sözlerine de dikkat çeken Demirtaş, “Siz kendiniz dışındaki bir insanı, kadın olduğu için yada inancı mezhebi sizden olmadığı için reddediyorsanız, onu insan yerine koymuyorsanız, kendinizden alçakta görüyorsanız kusura bakmayın ama asıl alçak sizsiniz” diye konuştu.
Erdoğan’ın ülkeyi tek adam sistemine hazırlamak için hükümeti ‘by pass’ ederek, 12 yıl boyunca yapılan tüm icraatları kendine mal ettiğini belirten Demirtaş, HDP olarak başkanlık sistemine ‘asla’ evet demeyeceklerini vurguladı.
IŞİD barbarlarına sınırı kullanma izni verildi mi?
Dün IŞİD tarafından Türkiye-Suriye sınırında gerçekleştirilen intihar saldırılarının Türkiye toprakları üzerinden gerçekleştirildiği iddialarını yineleyen Demirtaş, şunları söyledi: “Orada 70 gündür nöbet tutanları copluyorlar ama IŞİD barbarları Türkiye sınırını rahat rahat kullanabiliyorlar. Başbakan’ın çıkıp bu konuyla ilgili açıklama yapması gerekiyor. IŞİD barbarlarına sınırı kullanma izni verildi mi? Bundan haberiniz var mı?”