CHP, usulüne uygun olmayan raporları Meclis’e gönderen Sayıştay Başkanı’nı istifaya çağırdı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Yasalara aykırı davranarak, Sayıştay Kanunu hükümlerini bir kenara atarak usulüne uygun olmayan raporları Meclis’e gönderen ve bu durum ortaya çıkınca da gerçeğe aykırı belge düzenleme teşebbüsünde bulunan Sayıştay Başkanı görevinden istifa etmelidir” dedi.
Hazmaçebi, hükümetin Sayıştay raporlarını TBMM’ye göndermemesinin sebebinin, harcamalarının denetlenmesini, denetlenmiş olsa bile tespit edilen usulsüzlük ve yolsuzlukların millet tarafından bilinmesini engellemek olduğunu savundu.
Sayıştay raporlarının Meclis’ten kaçırılışı, dün ortaya çıkan ve AKP Meclis Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdür Hasan Doğan arasında geçtiği iddia edilen yeni ses kayıtlarına takılmıştı.