Celal Başlangıç: Yeter ki bir 'bulut'ları olsun nem kapacak

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Ülke içindeki eski ortaklarını, yeni ‘düşmanlarını’  bin yıl öncesinin ‘Haşhaşileri’ sananlar elbette ABD’ye gidince kendisini protesto edenlerin arasında PKK’lilerle ve Cemaatçilerle birlikte son eylemini 30 yıl önce yapmış ASALA’nın hayaletini bile görür.

Biraz daha sıkışırlarsa Selçuklular döneminin Cavlakileri, Osmanlı’dan kalma Hınçak Komitesi ya da Taşnaklar, hatta Kıbrıs’ın EOKA’cıları bile gelecek dönemlerdeki muhalifleri arasında yer alabilir.

Yeter ki bir ‘bulut’ları olsun nem kapacak.

Hatta ABD’de Erdoğan Brookings Enstitüsü’nde konuşurken salonda, dışarıda kendilerinden olmayan gazetecileri tartaklarlar, küfür ederler, salondan atarlar.

Sonra da kendi vandallıklarını eşitlemek, ‘özgür basına’ saldırıldı yalanını uydurmak için, ‘gerçek gazeteciliğin’ yargılandığı adliye binalarına gelip her türlü provakasyonu yaparlar.

Balçık havuzundan gönderilirken şefleri onları görevlendirmiştir ‘maraza çıkartın’ diye.

Celal Başlangıç’ın yazısı