çArşı'nın 'darbeye teşebbüs iddianamesi' kabul edildi, dava açıldı!

 

Aralarında Çarşı taraftar grubunun liderlerinin de bulunduğu 35 kişi hakkında yazılan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Çarşı grubu üyeleri Gezi Parkı eylemleri sırasında cebir ve şiddet kullanarak ‘hükümeti yıkma’, yani darbe girişiminden yargılanacak.

Fotoğraf:  @madxclaim
Fotoğraf: @madxclaim

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili soruşturmasının ardından hazırladığı iddianameye göre yargılanacak olan Çarşı üyelerinin ilk duruşması 16 Aralık 2014’te görülecek.

Ev aramalarında uçaksavar bulmuşlardı

İddianamede Çarşı grubu liderlerinden ‘Deve Erol’ lakaplı Erol Özdil’in Çarşı Grubu’nu örgütleyerek eylemlere katılmasını sağladığı, ev aramasında da sis bombası ve gaz maskeleri bulunduğu belirtilmişti.

Halil İbrahim Erol’un ise Çarşı Grubu’nun Taksim’de protesto yaptığı sırada grubun ‘arka sıralarında yer alarak gösteriye katıldığı’ belirtilmiş, Erol’un evinde yapılan aramalarda ‘uçaksavar, M16 ve Kalaşnikof fişekleri’ bulunduğu iddia edilmişti.

Hükümete darbe

İddianameye giren Çarşı liderlerinin telefon konuşmaları da ‘hükümete darbe’ girişimine delil olarak gösterilmiş, ‘Bu hükümeti düşüreceğiz’, ‘Başbakanlık Konutu’na saldırı olacak bugün’, ‘Bu bir iç savaşa dönüşebilir’, ‘Polise güçlü saldıralım, gösterilerde ölen kişi olursa toplumsal refleks daha çok artar…’ gibi ifadeler yer almıştı.

Terör savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında tüm bu suçlamalar sonucunda 35 kişi hakkında müebbet hapis cezası istenmişti.

çArşı liderlerinden Cem Yakışkan: Pişman değilim, bedeli neyse öderiz

Amerikan yönetimi çArşı’ya sahip çıktı, internete yeni kısıtlamaları eleştirdi

Liderleri ‘darbeye teşebbüs’le suçlanan çArşı ‘tüm renkleri’ dayanışmaya çağırdı

‘Darbeye teşebbüs’ten müebbet istemine çArşı’dan tek cümlelik yanıt

‘Darbeye teşebbüs’ten müebbet hapsi istenen çArşı liderlerinden Cem Yakışkan: Yerin dibine batsın iddianameleriniz