Çağla Joker'in katil zanlısına yaş indirimi: 16 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

 

İstanbul Beyoğlu’ndaki Daracık Sokak’ta öldürülen 21 yaşındaki trans kadın Çağla Joker‘in katil zanlısı H.T. hakkında 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

20140422 cagla joker

22 Nisan gecesi arkadaşı T.M. ile birlikte Çağla Joker’in yaşadığı eve giden ve evdeki trans kadınları, “Kadın zannetmiştim” deyip silahını çeken H.T., Joker’i öldürmüş, Nalan isimli diğer trans kadını ise yaralamıştı.

Yaş indirimi yapıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Büro’da görevli savcı Nurten Altınok tarafından hazırlanan iddianamede H.T.’nin, ‘Kasten adam öldürme‘ suçundan müebbet hapis, ‘Kasten adam yaralama‘ ve ‘Ruhsatsız silah taşıma‘ suçlarından da üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

Ancak, H.T.’nin suç tarihinde 18 yaşın altında olduğu kaydedilen iddianamede istenen ceza ‘yaş indirimi’yle 10 yıl altı aydan 16 yıla kadar hapse düşürüldü. İddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

Ne olmuştu?

20140422 cagla joker3İddianamede cinayetin detayları da belirtilirken, iki arkadaşın Tarlabaşı’nda görünümleri ve davranışları itibariyle ‘kadın olduklarını zannettikleri’ iki kişi ile birlikte olmak için kişi başı 50 TL karşılığı anlaştıkları kaydedildi. H.T.’nin Çağla Joker’in trans kadın olduğunu anlayınca parasını geri istedi ve tartışma çıktı.

H.T., olay kavga boyutuna varmadığı halde üzerinde taşıdığı tabancayı çekerek, önce Nalan’ı ardından da Çağla Joker’e ateş etti. Göğsünün tam ortasından girip sağ kürek kemiği üzerinden çıkan ateşli silah mermisi yaralanmasına bağlı olarak, Joker hayatını kaybetti.

Silahı komşunun bahçesine gömmüş

Olaydan sonra kaçan H.T.’nin iki gün sonra Cinayet Büro Amirliği’ne gelen telefon ihbarı üzerine Bahçeşehir’de oturduğu mahallede yakalandığı ve üzerinde olayda kullanılmayan başka bir ruhsatsız tabanca bulunduğu belirtildi. İddianamede, H.T.’nin olayda kullandığı silahı da oturdukları villanın karşısında bulunan komşularına ait villanın bahçesine gömdüğü belirtildi.

İstanbul LGBTİ Derneği Daracık Sokak’ta gerçekleşen transfobik silahlı saldırıyı kınayıp, “Travestiyiz, buradayız, alışın gitmiyoruz” demişti.
İstanbul LGBTİ Derneği Daracık Sokak’ta gerçekleşen transfobik silahlı saldırıyı kınayıp, “Travestiyiz, buradayız, alışın gitmiyoruz” demişti.