Bursa’da, HDP’li vekillerin tutuklanmasını protesto etmek için bir araya gelen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Çıkan olaylarda altı kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA
DHA’nın haberine göre Bursa’nın Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’nde yaklaşık 150 kişilik bir grup, eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile birlikte dokuz HDP’li vekilin tutuklanmasını protesto etmek istedi.
Ara sokaklarda buluşan ve sloganlar atarak pazar alanına doğru yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti. Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler su ve tazyikli suyla müdahale ederken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Apartmanın çatısına çıkan bir göstericininse çevik kuvvet ekiplerinin üzerine tuğla ve mermer fırlattığı, bir polisin bacağından yaralandığı belirtildi.
Ara sokaklara zırhlı araçlarla giren polis boş arazi ve kullanılmayan binaların içerisinde projektörlerle arama yaptı. Toplam altı gösterici gözaltına alındı.