27 yaşındaki pop şarkıcısı Adele, Britanya’nın en önemli etkinliklerinden Brit Müzik Ödülleri gecesine dört ödül alarak damga vurdu.

Fotoğraflar: Reuters
Britanya’da pop müzik alanındaki başarılı isimlere verilen ‘BRIT Ödülleri’ sahiplerini buldu.
Son albümü ‘25′ ile dünya genelinde satış rekorları kıran Adele, gecede ‘Yılın Albümü’, ‘Yılın Single’ı’, ‘Yılın Kadın Şarkıcısı’ ve ‘Uluslararası Başarı Ödülü’ olmak üzere dört farklı ödülle onurlandırıldı.
Gecede ödül alan diğer isimler ise Björk, Justin Bieber, One Direction, James Bay, Coldplay ve Tame Impala oldu.
Başkent Londra’nın en büyük konser salonlarından O2 Arena’da düzenlenen görkemli törende Justin Bieber, Rihanna, Drake, The Weeknd, Coldplay ve Adele performanslarıyla geceye renk kattı.
David Bowie unutulmadı
Gecede geçen ay kansere yenilerek 69 yaşında hayatını kaybeden İngiliz sanatçı David Bowie de unutulmadı.
İskoç şarkıcı Annie Lennox ve yakın arkadaşı olarak bilinen İngiliz oyuncu Gary Oldman da Bowie’yi andı. Grubu ve Yeni Zelandalı şarkıcı Lorde, Britanyalı yıldızın popüler şarkılarından ‘Life on Mars’ı seslendirdi.
Ödül kazanan isimler şöyle:
En İyi Erkek Şarkıcı: James Bay
En İyi Kadın Şarkıcı: Adele
En iyi Uluslararası Grup: Tame Impala
En İyi Single: ‘Hello’, Adele
En İyi Grup: Coldplay
En iyi Uluslararası Erkek Şarkıcı: Justin Bieber
En İyi Çıkış: Catfish and the Bottlemen
En İyi İluslararası Çıkış: Adele
En iyi Uluslararası Kadın Şarkıcı: Björk
En İyi Videosu: ‘Drag Me Down’, One Direction
En İyi Albüm: ’25’, Adele